середу, 19 квітня 2017 р.

Спокуси дорослого життя

Саме ці слова стали темою для зустрічі із дев’ятикласниками, учнями V(9)-Б класу гімназії, яка відбулася в читальній залі для дітей старшого віку міської бібліотеки для дітей. Трохи більше ніж за місяць, більшість юних гостей вирушить у доросле життя, покинувши стіни рідної гімназії. Що чекає їх там – за порогом, де є доросле життя та безліч спокус? Бібліотекарі спробували розповісти їм про деякі із тих спокус, які можуть привести до фатальних наслідків. Говорили про куріння, алкоголізм, наркоманію та СНІД. У людській свідомості краще закарбовуються справжні життєві історії, а тому працівники бібліотеки не прагнули прочитати ще одну лекцію, а на прикладі життя відомих людей показували до чого призводить бажання «спробувати разочок». 
До зустрічі оформили інформаційний міні-куточок «Чим шкідливі для здоров’я?», читали твори Сергія Єсеніна та Роберта Бернса, слухали пісні у виконанні Фредді Мерк’юрі та Володимира Висоцького, були «в гостях» у мультиків: «Ну, постривай» та про пригоди дівчинки Аліси, у фільмі про трьох мушкетерів та Тарзана. Слухаючи про історії із життя відомих та знаменитих, розбиралися чим СНІД відрізняється від ВІЛ, чим згубні алкоголь та наркотики, який вплив має куріння на організм людини та як за це карали у давні часи.
Закінчилася зустріч невеликим тестуванням та загальним переглядом відеоматеріалів Фонду АнтиСНІД.

Все, що нам заважає – це упередженість. Все, що позбавляє від упередженості – це факти. Саме фактами організатори зустрічі хотіли спонукати молодь вибрати у майбутньому правильний шлях у житті. 

Немає коментарів:

Дописати коментар