понеділок, 3 квітня 2017 р.

Book – симпатія

Всеукраїнський тиждень дитячого читання розпочався в Обривській бібліотеці 27 березня з акції «Book – симпатія». Акція тривала весь тиждень, за її результатами буде складено рекомендаційний список для читання підліткам. 28 березня до бібліотеки завітали діти на пазл-реслінг, щоб потрапити у чарівний світ казки, зустрітися з улюбленими та відомими казковими героями. Читачі змагалися в складанні пазлів за мотивами улюблених казок на швидкість. Переможцем змагання став Сидоренко Станіслав.

По замовленню дітей зустріч з казкою продовжилась наступного дня голосними читаннями «Чарівний світ казок», в якому активну участь прийняли  волонтери Дорошенко Марина та Іра, які читали дітям уривки з казок, а потім діти за прочитаним уривком з народної казки відгадували її назву, переглядали ілюстрації до казки та називали улюблених героїв,  розповідали в якій казці їх можна зустріти. 
Такі заходи сприяють розвитку пам’яті, мислення, уваги, формують естетичний смак і звичайно підвищують інтерес до читання.


У дні весняних канікул цікаво і захоплююче пройшов Тиждень дитячої книги в Тополівській сільській бібліотеці. Протягом тижня діти розгадували кросворди і ребуси, відповідали на питання вікторини за творами різних авторів Г.Х. Андерсена, В.Біанкі. До Дня дитячої книги пройшов конкурс "Я малюю книжку". Кращим був визнаний малюнок Жені Скрипки. Нагородою за участь в заходах стали перегляди мультиплікаційних фільмів і солодкі призи. 


 В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання у Плодівській сільській бібліотеці, за участю волонтерів, пройшов загадковий дайджест за казкою О. С. Пушкіна «Казка про царя Салтана». Діти охоче відповідали на питання вікторини по казці, читали улюблені уривки та отримували смайлики. 


Немає коментарів:

Дописати коментар