середу, 24 листопада 2021 р.

Stori-time «Хвилина пам’яті як вічності урок»

 

 «...Чому сумує, плаче дзвін
І біль сердець в одне єднає?
Що розповісти хоче він,
Про що сьогодні нагадає?...»
                        Наталія Погребняк

 


     Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

     Щоб донести правду дітям про цю трагедію, до відзначення чергової річниці Голодомору і вшанування пам’яті його жертв, до Новолагерської сільської бібліотеки на Stori-time «Хвилина пам’яті як вічності урок» були запрошені діти середнього шкільного віку.

     Розпочався захід розповіддю бібліотекарки Балюк Лідії Юріївни про трагічну сторінку в історії українського народу, що примушує стискатися людські серця. І вона одна із найстрашніших – Голодомор 1932-1933 рр. в Україні. Зокрема, ознайомила із фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї.

     В ході заходу діти дізналися про передумови цієї трагедії, згадали про жахи голоду 1932-33 років. Познайомились з книжковими виданнями, представленими на тематичній полиці, в яких міститься інформація про страшні роки голоду в Україні. Зачитували вголос уривки зі спогадів свідків про найстрашнішу й най масштабнішу трагедію ХХ століття.

     Наприкінці заходу, присутні, запаливши свічки вшанували пам’ять жертв Голодомору хвилиною мовчання.


Немає коментарів:

Дописати коментар