пʼятницю, 19 листопада 2021 р.

Інформина.

  До сьогодні історія українських десантно-штурмових військ ще не була висвітлена у жодній науковій праці. І цю прогалину покликана заповнити книга, яка надійшла до читальної зали Новокаховської центральної бібліотеки за програмою поповнення фондів від УІК.

Слободянюк, М. В. Історія десантно-штурмових військ збройних сил України [Текст] / М. Слободянюк і О. Фешовець. - 2-ге, опрац. вид. - Львів : Астролябія, 2019. - 200 с. : іл. - (Бібліотека "Цитаделі")



Десант, тобі співає вся держава:

Слава, слава, слава!

   Винайдення парашута вже напередодні Другої світової війни зумовило появу нового елемента оперативної побудови війська – повітряного десанту. Нині збройні сили всіх провідних країн світу мають у своєму складі добре оснащені повітрянодесантні війська.

Військовослужбовці Десантно-штурмових військ Збройних сил України уже понад чверть століття стоять на сторожі незалежності нашої держави. За цей час повітрянодесантні війська України стали повноцінним окремим видом ЗСУ. Свідченням високої боєздатності наших десантних частин стали їхні дії під час визволення Слов’янська, оборона Луганського та Донецького аеропортів, рейди в тил ворога в зоні проведення АТО та ООС.

Ураховуючи хоробрість та героїзм воїнів-десантників, виявлені у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, згідно Указу Президента України від 21 листопада 2017 року,  в Україні відзначають День Десантно-штурмових військ. Користуючись нагодою вітаємо усіх причетних до славної сторінки історії України!

Тож вивчаємо та пам’ятаємо власну історію сторінкою якої є військові традиції українського війська.


Немає коментарів:

Дописати коментар