вівторок, 23 листопада 2021 р.

Огляд-реклама «Кіно народжене Україною».

Прочитавши цю книгу, ви дізнаєтесь – яка стрічка українського виробництва першою потрапила на комерційні екрани США, який перший звуковий фільм зняли для дітей, яке кіно і чому було довго недоступним для глядачів і ще багато цікавої інформації. Таємниці українського кіно від становлення до сучасності – пізнавайте!

Представляємо видання що надійшло до Новокаховської центральної бібліотеки у 2021 році за програмою поповнення фондів від Українського інституту книги:

Тримбач, С. В. Кіно народжене Україною [Текст] : ілюстрована історія : [альбом антології українського кіно] / С. В. Тримбач. – К: Саміт-книга, 2019. - 377 с. : фот.

Книга розповість про перші спроби творення українського кіно, створення  кінофабрик на Україні, як до кіноіндустрії залучались відомі люди із інших мистецьких галузей та завдяки чому кінематограф завойовував масового глядача та змінював свідомість. Як бачимо з назви це саме ілюстрована історія, тому видання містить багато світлин акторів, режисерів, сценаристів, операторів та кадрів з фільмів.

Відвідування кінотеатрів спершу вважалося розвагою для нижчих верств населення. Однак, через деякий, час стає зрозумілим що потрібно враховувати смаки і запити інтелектуалів та заможних людей. Кіно стверджувалось як головний провідник культури та стало універсальною мовою часу. Отже, пориньте у багатоплановий світ українського кіно.

Немає коментарів:

Дописати коментар