середу, 17 листопада 2021 р.

Добро починається з тебе.

     На підготовлену міською бібліотекою №2  інформаційну годину «Дозволь іншим бути іншими» до Міжнародного дня толерантності зібралися діти різного віку, щоб поділитися своїм розумінням, якою має бути толерантна людина.   




За допомогою тестів дізнавалися наскільки вони відчувають себе щасливими, здоровими, розумними та толерантними.




Виконували вправи й вчилися бути уважними і чуйними до інших. Рухалися «сходинками взаємин» вгору і вниз, вчились відрізняти факти від стереотипів.

«Тиснули» один на одного і «підтримували» один одного. Знаходили добрі слова та позбавлялися від слів, які заважають у житті, написавши їх на клаптиках чорного паперу й викинувши у смітник.




Отримували позитивні емоції та радували один одного подаруночками.

Виконуючи однакові завдання, отримували різні результати – і всім цим доводили прості істини – ми не кращі і не гірші за інших, - ми просто НЕПОВТОРНІ!


Чи можна навчитися толерантності? Звісно! Це можна зробити користуючись секретами спілкування й дотримуючись толерантної дієти, якою бібліотекарі поділилися з учасниками зустрічі. А відкрити дитині цей різноманітний світ де багато «інших», яких ми можемо зрозуміти та полюбити, допоможе книга.

Інтерактивна книжкова виставка «Зі сторінок книг про толерантність» рекомендує дітям книги відомих класиків літератури, в  яких подані важливі уроки толерантного ставлення до тих, хто відрізняється від оточуючих, і які вчать радіти життю.

Переходьте за цим посиланням. Читайте, переглядайте і відповідайте на питання. https://www.thinglink.com/card/1516386630452117505


Бібліотекарі дорослого читального залу міської бібліотеки №2 завітали до агротехнічного коледжу та провели годину добра «Добро починається з тебе». Студенти другого курсу дізнались про історію святкування Дня толерантності, послухали легенди, притчі, взяли участь у рольових іграх, дізналися про відомих доброчинців та пройшли тест «На скільки ви толерантні».




Не забувайте бути толерантними, адже завжди є привід комусь сказати «спасибі». Завжди є поруч хтось, хто потребує співчуття.


Немає коментарів:

Дописати коментар