вівторок, 16 листопада 2021 р.

АРТ-виставка «Кольори життя на полотні»

     На мистецькому ґрунті Херсонщини виросло багато талановитих майстрів пензля, які з особливою любов’ю зображували на своїх полотнах краєвиди рідної Херсонщини. Мальовничі береги озер у різні пори року, тихі затони, що віддзеркалюють золото осені чи виблискують зимовим склом – вся ця скромна краса рідної землі відбилась у художніх полотнах Миколи Львовича Скадовського. Він змалечку вдихав на повні груди запашне степове повітря, милувався навколишніми краєвидами      своєї Батьківщини.

     Скадовський Микола Львович – український художник, живописець і графік, відомий наприкінці XIX століття майстер побутових картин, один із засновників Товариства південноросійських художників. Він не тільки брав участь у художніх виставках на Батьківщині, але й за кордоном – у найвідоміших виставкових центрах. Його твори ще за його життя були придбані  Третьяковською галереєю, деякі знаходяться у Херсонському художньому музеї ім. О. Шовкуненка, в Іркутську, Одесі, інших містах України та  країнах світу.

    З нагоди 175-річчя від дня народження митця, методико-бібліографічний сектор Новокаховської центральної бібліотеки підготував віртуальну АРТ-виставку «Кольори життя на полотні», в якій міститься життєпис живописця, демонструються репродукції його картин та представлені джерела інформації про нього.




Немає коментарів:

Дописати коментар