середу, 24 листопада 2021 р.

Арт-зустріч з народною майстринею «Юність – час окрилених і творчого дерзання»

     Майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки з учнями 10-А класу Новокаховського ліцею «Спектр» відбувся у шкільній бібліотеці за ініціативи провідного бібліотекаря  юнацького сектору міської бібліотеки для дітей та юнацтва  Марії Федотової. Доброзичлива завідуюча шкільної бібліотеки  Наталя Верішко зустріла молодь і гостей  Арт-зустрічі.  Народну майстриню Оксану Іванівну Ткачук, лауреатку багатьох обласних і Всеукраїнських аматорських виставок,  ярмарок, фестивалей, конкурсів познайомили  з учнями.


Оксана Іванівна розповіла про свою виставку з різними рукотворними ангелами, сонечками, домовичками, ляльками-мотанками.

Лялька  - це іграшка і оберіг родини та  роду, як могутній магічний талісман і символ зв'язку між поколіннями, відома в багатьох традиційних культурах Землі.           

     З ниток, клаптиків тканини
             Та майстерного шиття
             Оберіг є для родини
             Для щасливого життя.

Майстриня Запропонувала молоді зробити свою ляльку-мотанку на майбутнє вдале заміжжя. Майстриня приготувала лоскути білої і різнокольорової тканини, різних кольорів стрічки, деревяні колодки, нитки.


Класний керівник Ольга Козачок активізувала ліцеїстів і сама  із задоволенням взяла участь у творчій роботі. Кожен виготовляв свій оберіг - ляльку-мотанку і найініціативнішими, старанними були:Куліцький Євген, Бабенко Роман, Чапуріна Дарія, Тарабака Марія, Гармаш Ліза,  Караван Настасія.

Виготовляючи ляльки-обереги,  молодь ділилася мріями мріями, обговорювала свої успіхи і наділяла створіння магічною властивістю - оберігати, захищати свого господаря від бід і негараздів,  приносити щастя, надію і здійснення мрій.


Немає коментарів:

Дописати коментар