понеділок, 29 листопада 2021 р.

Бібліотечна зустріч «Серед степів село моє чудове…»

     21 листопада кожного року в Україні відмічають День працівника сільського господарства – свято хліборобів, сільських аграріїв.  Українці – народ міцних сільськогосподарських традицій. Все міняється в цьому світі, але сільська праця залишається необхідною всім і кожному. Плодами праці сільських жителів користується кожна людина.

До Піщанської  бібліотеки завітали мешканці села, кому праця хлібороба, тракториста, овочівника, доярки, виноградаря була знайома з дитинства, а серед них ті, хто багато років віддали сільському господарству.



  Учасники заходу говорили про сільськогосподарські традиції нашого регіону, розповідали про своїх батьків, родичів, які працювали на землі ще з часів заснування Піщаного, згадували своє дитинство і юність, які були пов'язані з сільгоспроботами. Старожили села Козлова К. та Мельниченко Т. розповіли, як молодими працювали на соняшникових полях, виноградниках, обробляли ділянки з кавунами, помідорами. З трепетом згадуючи минуле, говорили про те, які працьовиті, завзяті, дружні були люди.

 Бібліотекар ознайомила учасників з підбіркою сільськогосподарської літератури, повідомила цікаві факти про хліборобство та виготувлення хлібу в Україні та різних країнах, провела сільськогосподарську вікторину..





Цікаво і органічно доповнила захід місцева майстриня-аматор Ткачук О. І., вона розповіла учасникам про своє мистецтво: виготовлення українських народних іграшок – оберігів, ляльок – мотанок, продемонструвала нові роботи. Адже цей вид народної творчості народився в Україні в давнину, в українському селі і також тісно був пов'язаний з сільською працею і життям селян.

Дуже тепла, затишна, атмосфера заходу  сприяла   щирим розмовам, приємному спілкуванню, творчості ( бо співали народних пісень, читали вірші), якого так іноді не вистачає в нашому житті…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар