четвер, 25 листопада 2021 р.

Літературне портфоліо «Код Карло Коллоді».

     Ця всесвітньо відома казка об'єднує дітей різних країн, вчить їх жити у мирі, любові та злагоді.

Познайомитись із знаменитим італійцем і його довгоносим, нестерпним, упертим, невихованим, і в той же час дотепним, веселим і добрим хлопчиком-лялькою Піноккіо.

Разом із волонтеркою міської бібліотеки №2, Горбачовою Віолеттою, бібліотекарі підготували літературне портфоліо «Код Карло Коллоді».

 https://youtu.be/t2kCVzIP0NU

Дивовижна історія Коллоді надзвичайно розвиває дитячу уяву, а її сюжетні колізії мають глибокий повчальний підтекст.

Образ Піноккіо був створений людиною великої душі, розумним і добрим другом дітей. Тому ця книга сповнена чарівності, оптимізму і ніжної любові до своїх героїв, до їхніх слабостей, так схожим на людські. Як діти, так і їхні батьки прочитають цю казку із задоволенням, зі сміхом, а часом – із сумною посмішкою. Адже чарівність цієї чудової книжки вкладено в реальні риси людських характерів. Багато читачів помітять, що їм дуже знайоме за особистим досвідом багато що з рис характеру, властивих цьому нестерпному, доброму, буйному, дотепному, тупому, дурному, як пробка, упертому, як віслюк, плаксивому і сміхотливому, егоїстичному і великодушному Піноккіо! Хочеться сподіватися, що багато маленьких читачів замислиться над життєвим досвідом дерев'яної ляльки і над тим, яким чином з нікчемного іграшкового хлопчиська вийшла справжня людина.

Карло Коллоді, творцю книги про Піноккіо, – 195 років!

Один з найулюбленіших письменників-казкарів  Італії, написав  близько 10 хороших творів, але вони не мали такої популярності як Піноккіо. Справжньої слави письменник зазнав як автор безсмертного оповідання «Пригоди Піноккіо».

Письменник закликає не кидати на вітер даного комусь слова, не піддаватися на вмовляння вчинити щось негарне, а йти по життю лише праведною стежкою, щоб не виростали, як у Піноккіо, віслячі вуха, довжелезні носюри. Тільки старанно навчаючись, працюючи, допомагаючи іншим, Піноккіо врешті-решт набув справжньої людяності й позбувся свого незугарного носа. Карло Коллоді написав книгу, яка не врятує від синців, помилок і образ, зате навчить весело долати перепони і, не задумуючись, відповідати добром на добро. Ця казка об’єднує дітей різних країн, вчить їх жити у мирі, любові та злагоді». Недаремно італійці жартуюють, що Піноккіо невідомий лише у тих країнах, де немає дітей.

Запрошуємо учнів взяти в руки книгу, яка виховала не одне покоління хлопчиків та дівчаток.


Немає коментарів:

Дописати коментар