вівторок, 21 квітня 2020 р.

Літературні вітражі

Карантин – це  привід дочитати книжку, яка так довго лежала в шухляді.  Шановні читачі, особливо молодь, запрошуємо вас познайомитись із новою виставкою літературних жанрів «Літературні вітражі», яку розробили бібліотечні працівники абонементу Новокаховської центральної міської бібліотеки в рамках  щорічного Тижня молодіжного читання. 



 Візитівкою книжкової виставки є цитата: 



В тлумачному словнику української мови можна знайти значення слова вітражі – твір монументально-декоративного мистецтва з кольорового чи безбарвного скла; кольорове скло у вікнах, дверях та ін. Різнобарв’я вітражів у багатьох асоціюється із великою кількістю літературних жанрів: детективний, історичний, ліричний, фантастичний та ін.
Виставка має такі назви підрозділів:                                                                                                 
1. Історія на сторінках.

2. Любовна інтрига.

  3. Містичні бестселери.



 4. Детективні шлягери


5. Фантастичні    блокбастери.


6. Поетичне різнобарвя.

Пропонуємо звернути вашу увагу на книжку Макса Кідрука «Де немає Бога».


Макс Кідрук – український письменник, мандрівник і популяризатор науки. Автор книжок «Не озирайся і мовчи», «Жорстоке небо», «Твердиня» та ін. Його твори перекладено польською, російською, німецькою та чеською мовами.
«Де немає Бога» - спроба збагнути, чи є всередині нас те, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога. Книга наповнена великою кількістю різних подій: доведена до відчаю українка з великою сумою грошей, яка ігнорує дзвінки від чоловіка; росіянин-пілот, який намагається приборкати акрофобію після загибелі коханки в катастрофі рейсу МН 17; найвідоміший політик Баварії на пікові кар’єри, який ненавидить свою роботу… Незнайомці з різними долями. Єдине спільне для них – рейс 341, і він веде до найбільшого випробування в їхньому житті…



Вас не залишить байдужим книга  Дена Брауна «Ангели та демони».

Ден Браун – відомий американський журналіст та письменник. Знавець філософії, літератури та історії релігії, він створює свої романи на «перетині жанрів» - це і технотріллери, і неповторні інтелектуальні детективи. Бестселери Брауна перекладено на 30 іноземних мов. Його книга «Код да Вінчі» стала справжньою сенсацією – її видали накладом 8 000 000 екземплярів.
Книга «Ангели та демони» розповість вам про таємний орден ілюмінатів, які прославились в часи Середньовіччя боротьбою проти офіційної церкви.
Легенда далекого минулого? Можливо…
Але чому тоді на грудях вбитого вченого при загадкових обставинах вирізано символ ілюмінатів?
Запрошений із Гарварду спеціаліст із символіки і його напарниця, дочка вбитого, починають особисте розслідування – і врешті приходять до неймовірно-містичних висновків…
Прочитайте цей твір, рекомендуємо, не пожалієте! Він актуальний в наш час, коли у багатьох виникає питання, а що найважливіше: наука чи релігія.
 Маємо надію, що після карантину кожна книжка знайде свого читача, а кожний читач – книгу за смаком.






Немає коментарів:

Дописати коментар