неділю, 26 квітня 2020 р.

Всесвітній день поріднених міст – свято останньої неділі квітня.


Перша угода про дружбу і співробітництво між містами країн-союзників по Антигітлерівської коаліції було підписано ще в 1944 році між Сталінградом і англійським Ковентрі – містами, практично повністю зруйнованими війною. У 1944 році жителі міста Ковентрі у Великобританії підготували для міста побратима скатертину, на якій вишиті імена 830 жінок Ковентрі і Леді Майоресси пані Емілі Сміт. Також на ній були вишиті слова «Краще маленька допомога, ніж велике співчуття».
Всесвітній день поріднених міст проводиться щороку в останню неділю квітня за рішенням Всесвітньої федерації поріднених міст (ВФПМ), створеної більше 40 років тому.
В 2020 році Всесвітній день поріднених міст припадає на 26 квітня.

Бібліотекарі центральної бібліотеки нагадують своїм читачам та мешканцям міста, що 28 вересня 2019 року, у місті Нова Каховка відбулося офіційне підписання Угоди про співпрацю в економічній, науково-технічній та культурно-гуманітарній сферах між містами Нова Каховка та Дрогобичем.
Підписали Угоду про співпрацю міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко та міський голова Дрогобича Тарас Кучма. Урочисте підписання Угоди відбулося у міському Палаці культури Нової Каховки.
Підписання Угоди про співпрацю між обома містами міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко прокоментував як вияв народної демократії.
Своєю чергою, міський голова Дрогобича Тарас Кучма зазначив, що співпраця в межах цієї Угоди — побудова нового моста, який єднатиме Західну та Південну Україну. Окрім цього, міський голова зазначив, що у Дрогобича є багато міст побратимів за межами України і Нова Каховка — перше українське місто-побратим.
Після закінчення карантину завітайте до центральної бібліотеки та ознайомтесь з літературою про місто-побратим Дрогобич.  

Немає коментарів:

Дописати коментар