вівторок, 28 квітня 2020 р.

Дистанційна робота бібліотекарів Новокаховської ЦБС


Національний карантин вніс значні корективи у роботу бібліотек Новокаховської ЦБС. Через  епідемію COVID-19 бібліотекарі працюють дистанційно вдома і продовжують спілкуватися з читачами. Тепер, звичну книжкову виставку чи полицю – замінили віртуальними, опановуючи роботу з сервісами для створення віртуальних виставок та за допомогою програм: SlideShare, Calameo, Photopeach.com та ін. Масові заходи на кшталт бібліографічних оглядів книг та періодики  також роблять онлайн. 
Всі бібліотечні працівники займаються самоосвітою: освоюють цифрову освіту за допомогою  платформи «Дія. Цифрова  освіта», читають професійну літературу та переглядають фахові відео.
Деякі бібліотекарі займаються традиційною роботою: працюють з фондами (пишуть талони на книги для перевірки, перешифровують  документи з ББК на УДК згідно з ухваленою Кабінетом Міністрів Постановою №177 «Про припинення використання  бібліотечно – бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації»). Проводиться робота з довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки, тобто працюють з картотеками, каталогами, довідковою літературою.
Бібліотекарі Новокаховської ЦБС постійно адаптовуються до потреб користувачів бібліотек!

 Центральна міська бібліотека

Бібліотека-філія №2

Юнацька бібліотека

Бібліотека для дітей

Бібліотека-філія №3


Плодівська сільська бібліотека








Немає коментарів:

Дописати коментар