вівторок, 21 квітня 2020 р.

21 квітня – Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності


«Творчість дозволяє собі багато помилятися, але мистецтво знає, які з цих помилок слід зберегти» – сказав якось Скотт Адамс.  
Вперше день творчості та інноваційної діяльності відзначався в більш ніж 50 країнах миру 21 квітня 2002 року. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності став офіційним міжнародним заходом.
За звичай святкові заходи включають проведення акцій щодо підвищення рівня інформованості про творчість та інноваційну діяльність. Сьогодні, в умовах карантину, заходити проводити заборонено, але це не зупинить бібліотекарів центральної бібліотеки допомогти вам обрати собі нові хобі.
У бібліотеці є багато матеріалів для творчості, а саме: для в’язання гачком, спицями; для вишивки хрестиком, гладдю, бісером; для шиття одягу; для плетіння із бісеру квіті, прикрас; творчі журнали для школярів. 

Для бажаючих спробувати свої здібності у бісеро-плетінні пропонуємо вам розпочати з нескладних прикрас. 


Якщо у вас вдома не знайшлося необхідного матеріалу для бісеро-плетіння ви можете спробувати себе у шитті. За звичай у господинь завжди знайдеться клаптик тканини. Або одяг який вже не носиться, саме з нього можна зробити матеріал для шиття. Пропонуємо вам не складні схеми шиття, які можна виконати як на машинці так і руками.



Дітки-школярі, які також сидять з батьками вдома під час карантину, можуть долучитися до творчості. Допоможіть їм пошити для себе нового іграшкового друга – зайчика.
Ще варіант творчості для дітей – квіллінг. Це захоплююче хобі, що відоме ще з давніх часів та засноване на виготовленні виробів зі скручених паперових смужок. Сама техніка виникла в Європі наприкінці 14-на початку 15 століття.
Сьогодні створити виріб чи навіть мистецький шедевр у техніці квіллінгу зможеш і Ти! За допомогою даної техніки можна змайструвати масу цікавих речей, прикрасити листівки  чи подарунки. Спробуй зроби невелику квітку або декілька паперових квіток, і далі прикріпи їх до листівки чи подарунку. Ось приклади скручування паперу, зробивши ці елементи спробуй зробити цікавий орнамент.

Порада: якщо у вас вдома немає спеціального паперу для квілінгу, спробуйте зробити його самостійно. Вам потрібно папір формату А4, олівець та лінійка. Малюємо смужки товщиною 5 мм і обережно нарізаємо. Якщо довжини смужок не вистачає можна їх склеїти.

Немає коментарів:

Дописати коментар