четвер, 23 квітня 2020 р.

Інтелектуальні тренажери для розумової сфери


     В рамках Тижня молодіжної книги, Новокаховська центральна бібліотека підготувала книжкову виставку-фітнес "Інтелектуальні тренажери для розумової сфери", де читачі познайомляться з цікавими книгами, які влаштують їхньому мозку - хорошу комлексну розминку!


     Дійсно, що читання книг тренує наш мозок? Здавалося би, безглузде питання - ми читаємо заради знань або заради задоволення.
   Насправді, ми звикли сприймати читання як заняття, але це ще і нейрофізіологічний процес. Читання тягне за собою певні наслідки для нашого організму так само, як фізичні вправи. Читання тримає мозок в тонусі, влаштовує мозку хорошу комплексну розминку, як розминка тіла в тренажерному залі. Чим більш глибокого осмислення або розвиненої уяви вимагає від нас текст, тим інтенсивніше доводиться працювати нашому мозку.
   Читання тренує увагу, пам'ять, даючи мозку регулярні навантаження, ми як мінімум підтримуємо в робочому стані нейрони - нервові клітини, з яких складається сіра речовина мозку, і зони контакту між ними - синапси.
    


 Для більш детального ознайомлення з книгами пропонуємо переглянути віртуальний варіант  виставки: Натисніть на посилання Віртуальна виставка-фітнес "Інтелектуальні тренажери для розумової сфери"




Немає коментарів:

Дописати коментар