вівторок, 16 квітня 2019 р.

Читацький кемпінг для Всезнайок

З приходом весни та першими променями теплого сонця у людей зазвичай покращується самопочуття та піднімається настрій. Зовсім недавно відлунали першоквітневі жарти, та ми не перестали сміятися, бо сміх – це ліки від усіх хвороб. «Сміх – це сонце, воно проганяє зиму з людського обличчя» - сказав колись Віктор Гюго. От і чергове засідання клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок» було присвячене саме сміхові та гумору.


14  квітня тут – у міській бібліотеці для дітей відбулися тематичні посиденьки: «Про гумор всерйоз і жартома». Розпочавши захід, бібліотекар зазначила, що походження Дня сміху пояснюється по-різному. За однією з версій у Франції Новий рік відзначали 1 квітня. За указом французького короля, святкування  перенесли на 1 січня. Але, за звичкою, багато хто продовжував святкувати його по-старому. Цих людей стали висміювати і називати «першоквітневими дурнями». З того часу традиція зустрічати 1 квітня жартами залишилася. Бібліотекар розповіла, як зустрічають свято в різних країнах світу, ознайомила з переглядом літератури «Про гумор всерйоз і жартома». 


Під час заходу лунали гуморески П. Глазового, О. Вишні, Л. Глібова, Г. Сковороди та анекдоти. Сміх допомагає подолати усі труднощі та негаразди, вистояти у будь-якій боротьбі, не зважаючи ні на що, бути щасливими та жити вірою у краще майбутнє. Учасники гарно розважилися і набралися позитиву та бадьорого настрою на цілий день.

Смійтеся частіше, адже коли людина сміється, вона стає вільною.



Немає коментарів:

Дописати коментар