четвер, 4 квітня 2019 р.

«Книгоманія-2019»: Нова Каховка обрала «Суперчитача міста»!

03 квітня у міській бібліотеці для дітей відбувся 
II тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання  



«Книгоманія-2019», який проводиться з 2005 року. До учасників звернулася завідуюча міською бібліотекою для дітей Карпенко Валентина Іванівна, яка наголосила на тому, що за ці роки у конкурсі взяли участь понад мільйон школярів з усіх областей України, це - 376 районів, 141 місто, понад 8600 шкіл та 880 дитячих і сільських бібліотек. Загалом на фестивалі «Книгоманія» у м. Львові побував 791 переможець. Нова Каховка тут була представлена двічі: у 2007 році місто представляла Даша Шпорт – учениця ЗОШ № 3 та у 2017 – Катерина Плясецька – учениця ЗОШ № 5.

Організаторами конкурсу є ГО «Форум видавців» та державна установа – Київський інститут книги. Основна ж ідея конкурсу – це популяризація читання. У місті Нова Каховка у цьогорічному конкурсі взяли участь 80 учнів 7-х класів. Серед них було обрано вісім переможців, які отримали Дипломи «Суперчитач бібліотеки». Саме ці діти і змагалися між собою за звання «Суперчитач міста» та поїздку до Херсону на урочистий фінал конкурсу. Найактивнішу участь у  I  етапі взяли учні ЗОШ № 1. 




Присутніми були семикласники, суперчитачі  шкільних бібліотек ЗОШ №1, НВК № 2, ЗОШ № 3, ЗОШ № 7,



Дніпрянської, Маслівської та Корсунської ЗОШ, читачі міської бібліотеки для дітей, бібліотеки № 2 та № 4, Обривської та Дніпрянської селищних бібліотек. Цього разу серед переможців було багато хлопців. І читають ці хлопці про цікаве, пізнавальне та розвиваюче. Вони не тільки прочитали книжки, а ще й підготували змістовні презентації, які представили членам журі.

Були тут розповіді про Стіва Джобса, Стівена Гокінга та Юлія Цезаря, була представлена і уже класика фентезі про пригоди Гаррі Поттера.
Дівчатка розповідали про «Чат для дівчат» та інші цікаві книжки. Почувалися розкуто та впевнено. Переможниця  I туру у міській бібліотеці для дітей, учениця ЗОШ № 4 Ліза Ткаченко намалювала малюнок, в якому відображена сама ідея конкурсу та читацькі вподобання дівчинки.



Але конкурс є конкурс. Перемагає найкращий. І переміг Юлій Цезарь, власне учень  НВК № 2 Гурін Євген, який і представив на суд журі свою розповідь про видатного римського полководця, який приніс перемогу саме йому. Євген і отримав  Диплом «Суперчитач міста», який вручила директор ЦБС Петрова Л.М.



Не залишилися без подарунків і всі інші учасники конкурсу. Від головного партнера Конкурсу –  Благодійного Фонду Ігоря Колихаєва кожен отримав фірмову чашку із логотипом фонду та шоколадку, а переможець – ще й флешку. Так само фонд профінансував  поїздку Євгена Гуріна в м. Херсон на III обласний етап конкурсу, який відбудеться 25 квітня.



Директор ЦБС Петрова Людмила Миколаївна подарувала ще кожному із учасників карту «Кам’яні вишиванки Нової Каховки».




На завершення свята читання всі переможці  разом із друзями з групи підтримки зігрілися гарячим чаєм із солодощами. Діти перезнайомилися та дуже активно поспілкувалися, ділячись враженнями від самого конкурсу та своїми власними – від читання нових та захоплюючих історій. 

Немає коментарів:

Дописати коментар