середу, 24 квітня 2019 р.

Читати - це модно! Читати - це круто!


23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права. Саме цього дня завершився цьогорічний Тиждень молодіжної книги.


У літературно-музичному клубі «Натхнення», який працює при міській юнацькій бібліотеці відбувся бенефіс книги «Красуне Вічність». Книга, як поетична збірка новокаховських авторів видана до золотого ювілею - 50-річчя незвичайного міста Нової Каховки. Тут жив і писав свої чудові твори Олександр Довженко, витворював архітектурні шедеври  Григорій Довженко. І тут народжувалась кришталева поезія Анатолія Бахути, поета, яким гордиться спільнота нашого міста. «Красуне Вічність» - так, ніби до рідної звернувся він до неї  в одному із своїх віршів «Монолог у порожнечу». Для поета Вічність – лиш прекрасна жінка, заради якої варто жити, кохати і творити.

Красуне Вічність, о красуне Вічність!
Я говоритиму не манівцями.
Я все частіш дивлюсь тобі у вічі,
Все більше й більше там я помічаю.
От хоч убий – не можу уявити,
Що не для смертних ти, що не для нас ти,
Що для людей ти більш талановитих,
Людей святої, неземної касти.
  
Члени клубу "Натхнення" читали цей поетичний альманах, виданий 17 років тому,  який містить поезії десяти новокаховських майстрів слова: Анатолія Бахути, Галини Гребенюк, Галини Кравченко, Андрія Кличановського, Надії Звягінцевої, Віктора Кокоуліна, Людмили Єгорової, Олександра Гунько, Ольги Філатової, Юрія Коробейникова, Марини Десни Цікаві автори відрізняються неповторним світоглядом, пропонують свої теми, систему образів, особисту стилістику, ритміку та поетику.


Поетична збірка «Красуне Вічність» оформлена графікою та картинами новокаховських художників: Василя Харитоненка, Володимира Вітюніна, Євгена Яковлева, Сергія Шликова, Олени Федосєєвої.


Молодь цікавиться поезією рідного краю, а бібліотекарі юнацької прищеплюють любов до рідного краю, духовних скарбниць української культури, літератури, оцінювати

До Таврійської бібліотеки завітали учні 9 та 10 класів ЗОШ№5, щоб познайомитись з сучасною літературою для молоді. Бібліотекар Півторак І.В. підготувала виставку книг по темі та провела огляд літератури "Читайте сучасне українською".


Детально вона зупинилась на творчості Марини та Сергія Дяченків - українських письменників-фантастів. Вони є авторами понад 25 романів та понад 80 повістей та оповідань, лауреати багатьох літературних премій у галузі фантастики. На Всесвітніх і Всеєвропейських зборах фантастів "Єврокон-2005" у Глазго їх визнано найкращими письменниками-фантастами Європи.


В Таврійській бібліотеці є 15 видань Дяченків, з якими оглядово познайомила старшокласників бібліотекар. Присутні подивилися відео. де письменники розповідають про своє життя та творчість та буктрейлери на їх книги і на фільм "Він-дракон?", створений за їхнім романом "Ритуал". 


Молодь - це майбутнє України, і щоб воно було кращим, молодь повинна читати кращі сучасні книги. Читати - це модно! Читати - це круто! Запрошуємо до читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар