четвер, 4 квітня 2019 р.

Всеукраїнський Тиждень дитячого читання в Піщанській сільській бібліотеці



В рамках Тижня дитячого читання до затишної бібліотеки  села Піщаного завітали ті, хто любить творчі несподіванки, пригоди, ігри, змагання, хто дружить з книгою. Провідний бібліотекар Грек Тетяна Анатоліївна підготувала і провела для дітей розважально-пізнавальну програму «Кращий читач». 


У «Кольоровій вікторині» учасники демонстрували паперові кольорові  талони, відповідаючи на запитання про кольори речей, елементи опису героїв творів, інтер'єрів творів, або пейзажів, коментуючи свій вибір.
У вікторині «Найнайнай!», яка була присвячена Книзі рекордів  Гіннесса,  діти із задоволенням називали безліч незвичайних речей і дізнались багато цікавого. Виконуючи вправу «Відгадай автора – знайди книгу», юні читачі уважно слухаючи цитату з твору, називали автора, назву, твору, жанр і знаходили цю книгу на полиці, вміло орієнтуючись в розділах.
Цікавою і пізнавальною була для учасників заходу відео-презентація про популярні українські періодичні видання для дітейБарвінок», «Вулик», «Пізнайко», «Малюк Котя» тощо), про відомих  дитячих письменників (М. Носова, Н. Забілу, В. Нестайка, Г. Малика), які зробили немалий внесок для розвитку періодики для дітей.


Дітей напрочуд здивувала і захопила гра-квест «Пошуки скарбу», під час, якої вони виконували завдання, «мандруючи» бібліотекою, книжковими стелажами, шукаючи підказки для того, щоб отримати «солодкі призи».


Найкращими читачами стали Волосківець Дмитро та Лакатош Оксана. Саме вони отримали найбільшу кількість смайликів на «Картку гравця» за правильні відповіді, ерудицію та знання художніх творів, пізнавальної літератури. Захід був достатньо змістовним, пізнавальним, захоплюючим. Він приніс дітям безліч позитивних вражень, ще більш зацікавив книжковим світом…

Немає коментарів:

Дописати коментар