пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Перший раз до країни Читалії

25 квітня до міської бібліотеки для дітей на екскурсію «Перший раз до країни Читалії» завітали вихованці д/с «Журавлик». Ці дошкільнята восени стануть першокласниками.


Скільки цікавості було у дитячих очах! Таку велику кількість книжок вони бачили вперше! Спочатку юні відвідувачі поспілкувались з бібліотекарем і довідались значення слів: «книга», «бібліотека», «абонемент» та розказали про свої улюблені казки. У дівчат – це «Попелюшка», а у хлопців «Котигорошко». Воно і не дивно. Хто з дівчаток не мріє бути принцесою? А хлопці хочуть  стати справжніми  вправними козаками.


На острові «абонемент» вони знайшли пана Формуляра, який розповів дітям  як себе поводити у бібліотеці і правила користування книгою. Маленькі розумники і самі знали, що книги не можна псувати, вирізати і брати брудними руками.


У читальному залі діти познайомились з журналами:  «Малюк Котя», «Вечірня казка», «Малятко». Останній подарував своїм читачам до Великодніх свят вірші сучасних українських поетів. Вірш В. Пронь «Курочка чубата» дуже сподобався відвідувачам. І на останок були загадки від мудрої Сови. Діти разом знайшли вірну відповідь і отримали у дарунок емблему від книжного птаха.

Немає коментарів:

Дописати коментар