четвер, 25 квітня 2019 р.

Таємниці тіла

У читальній залі міської бібліотеки №2 пройшов захід присвячений здоров’ю. Для учнів 5-В класу ЗОШ №10 була організована гра-подорож «Розгадки таємниць тіла».
Діти разом з бібліотекарем відкривали для себе нові, цікаві факти про анатомію тіла, а саме про органи чуття людини. Їх п’ять, і вони унікальні. Завдяки їм ми щосекунди відчуваємо, що відбувається навколо нас. Інтуїтивно зрозумілі нам відчуття ми отримуємо за допомогою органів зору, слуху, смаку, нюху, дотику. Ці органи – це маленькі електростанції, які перетворюють енергію світла, механічних коливань, хімічних реакцій на електричні імпульси, зрозумілі мозку.


Хлопці й дівчата із захопленням брали участь у вікторині «Наші розумні помічники», пройшли тест «Культура харчування» та перевірили свої знання у бліц-опитуванні.


Матеріал презентації та добірка книжок з медицини більш змістовно та яскраво відкрили дітям деякі таємниці будови людського тіла. Виконуючи практичні завдання, вони ще раз переконались у доцільності й важливості того, чи іншого органу, для злагодженої роботи нашого організму, і як наслідок – щасливого і комфортного життя в цілому.


Величезне задоволення отримали присутні від завдань, де треба було із закритими очима визначити пропоновані бібліотекарем їстівні продукти (овочі, фрукти, солодощі) на смак та на нюх, а на дотик – різні предмети.


Наука не стоїть на місці - її щупальця з кожним днем проникають все далі і далі, роблячи неймовірні відкриття. Однак, щоб дізнатися щось нове і зіткнутися з незвіданим - абсолютно не потрібно переміщатися на мільйони світлових років в інші галактики – маса неймовірного ховається поруч, більше того - в нас самих. Людський організм, як би не намагалися вчені, як і раніше не відкрив нам всіх своїх таємниць.

Тож, читайте, пізнавайте та будьте здорові!


Немає коментарів:

Дописати коментар