вівторок, 20 листопада 2018 р.

Бібліомандри «Містечками країни «Читайляндія»

Сьогодні міська центральна бібліотека, перетворилася на казкову країну «Читайляндія».
Всезнайко, разом з діточками старших груп ДНЗ №1  «Дюймовочка», відправилися в бібліомандри під назвою  «Містечками країни «Читайляндія».
 Перше місто, яке вони відвідали називалося «Абонемент». Маленькі книголюби побачили багатоповерхові будинки – стелажі, в домівках яких живуть книги-мандрівники. Їм подобається подорожувати і ходити у гості до шанобливих читачів. Всезнайко показав малечі зіпсовану книгу, яку треба лікувати і яка довго ще не наважиться на похід до читача, розповів дітлахам правила поводження з книгою. Познайомилися діти з охоронцями міста «Абонемент» – бібліотекарями і прикрашеними будинками-стелажами – книжковими виставками.


Бібліотекар, Сембратович Світлана, розповіла їм про толерантність, про найкращі прояви якостей людини: милосердя, доброта, співчуття, повага, любов, дружба, терпіння. 


Приділивши більшу увагу повазі, нагадала, що ніколи не треба забувати про ввічливість. Не лінуйтеся, щось просячи, говорити «будь ласка», а отримуючи бажане, подякувати. Не можна підвищувати голос на старших - це непристойно. Якщо до тебе звертається хтось із старших, то спочатку слід вислухати, не перебиваючи, а вже потім висловлювати свою думку та ін.  Діти прослухали повчальну казочку Василя Сухомлинського «Любов і Жорстокість». В якій йшлося про Горобчика, який випав з гніздечка, а жорстокий Яструб намагався його скривдити, але матуся Горобчиха врятувала своє дитятко.  Виявилося, що велика Любов у маленькому сердечку Горобчихи набагато сильніша від Жорстокості у великому серці Яструба. Любов завжди перемагає Зло і Жорстокість». Наостанок бібліотекарі побажали дітям бути толерантними до других дітей, батьків, вихователів, тварин і рослин.


Друге місто, яке здалося дітям не менш цікавим, було місто «Читальний зал», в якому живуть книжки-домувальники. Їх читають у залі, а коли починається дощик –  під «Деревом побажань». Цікавим доповненням мандрівки стала захоплююча вікторина «Відгадай казкового героя»   Для найкращого засвоєння правил поводження з книгою, малечі запропонували переглянути мульфільм «Грицькові книжки».


Третє місто-музей «Машина часу», допомогло дітям опинитися  в минулому столітті і малюки були дуже здивовані побачивши радіолу та платівки, слухати записи на яких, любили читачі минулого століття. Дошкільнята познайомилися з друкарською машинкою, за якою раніше працювали бібліотекарі. Потрапивши в майбутнє, дітлахи із захопленням роздивлялися фотоколаж сучасної бібліотеки з її відділами, що розмістився на стіні музейної кімнати.



На завершення мандрівки, Всезнайко роздав рекламні листівки з фото і адресами бібліотек міста та побажав стати активними читачами  бібліотек міста.






Немає коментарів:

Дописати коментар