пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Презентація нового роману В'ячеслава Савченко "Морський вузол"

У міській  юнацькій бібліотеці відбулася презентація роману «Морський вузол» В’ячеслава Савченко. Автор  книги - учасник АТО, генерал-майор у відставці, завітав до Нової Каховки на запрошення шанувальників його таланту та радника міського голови Володимира Федченка.
Бібліотекарі організували книжкову полицю «Ми прагнемо миру», розмістивши нові книги про війну на Сході країни.




Разом з автором книги до бібліотеки завітав прототип головного героя роману Олександр Бондаренко. – снайпер з передової, який пройшов Іловайськ.  


А до початку трагічних подій працював комерційним директором в українсько-литовській фірмі, але  вирішив не сидіти, склавши руки у тепленькому офісі, а піти добровольцем до зони бойових дій у складі батальйону «Донбас». Рідним сказав, що їде на польові збори. Сім’я дізналася про його рішення лише після першого поранення, коли він потрапив до шпиталю. Але на цьому не здався – знову на фронт, на другу ротацію. Повернувшись – почав тісно співпрацювати з органами місцевої влади та волонтерським рухом, для підтримки бійців, які досі залишаються на передовій. «Я вважаю, що це був мій борг як чоловіка, як громадянина своєї держави. Я не міг не піти… Смерті не боявся. Понад усе страшило, що стану калікою, буду тягарем», - пояснює Олександр.


В'ячеслав Іванович розповів про своє дитинство, про мрію бути офіцером.  Спочатку 2 роки відслужив у прикордонних військах, і вже з 1992 року почав свою мрію в життя. У 2015 році пішов у зону АТО рядовим бійцем у складі батальйону «Миколаїв». Дружина підтримала чоловіка, адже він є взірцем для своїх двох дорослих синів та маленької донечки. У вільний час багато читає. Захоплюється творчістю Джека Лондона, Ернеста Хемінгуея, Генріка Сенкевича.  В'ячеслав Савченко став відомим в якості блогера. А книга «Морський вузол» – данина поваги тим, хто весною 2014 року став на захист України За кожним персонажем роману стоять конкретні люди, у тому числі друзі письменника – справжні герої, які надихнули його розповісти їхні історії, сплетені дивним, але міцним «морським вузлом». «На сторінках книги розповідається про час раннього становлення добровольчого руху у 2014-16 роках. 
Це художній твір, хоча й заснований на реальних подіях. Прототипами стали реальні люди, у тому числі мої знайомі. Саме вони мене надихнули розповісти про їхні історії. Багато хто з них – герої. Світ має знати про них!», - зазначає автор. Молодь, а в читальному залі, (на зустрічі з письменником були присутні студенти Електромеханічного коледжу, НВПУ, НПТУ 14 зі своїми кураторами) з цікавістю спілкувалася з гостями, задавала питання, чекала відповіді на болісні та проблемні запити: що до війни на Сході, психологічний стан після бою, як забезпечує держава бійців на передовій усім необхідним, чи очікують бійці подарунки до свят, чи піклується влада за АТОвців,  що відслужили, за поранених, дітей-сиріт, вдів.


Савченко В.І. подарував бібліотеці книгу «Морской узел» з авторським автографом «Юнацькій бібліотеці на добро». Патріотичний роман  написано  живою літературною мовою, переплетено яскравим народним гумором, приємно читати – породжує багато думок, які важливо обмірковувати, змушує задуматися над швидкоплинним ходом історії, надихає бути активним учасником подій, захищаючи найдорожче в житті кожного - Вітчизну.





Немає коментарів:

Дописати коментар