пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Бібліо-караван до гостинної Австрії

"Нам пощастило жити в країні, де інші мріють відпочити!" – так каже доброзичливий народ однієї з країн Європи. Чому вони так кажуть і вирішили дізнатися члени клубу «Журавлик», спрямувавши свій бібліо-караван у гостинну і привітну Австрію.


Ця країна невелика, але тут знайшлося місце для снігових гір і красивих середньовічних міст, зелених альпійських лугів і чистих озер, лицарських замків і маленьких мальовничих сіл.



Діти віртуально спустилися у печеру Айсрізенвельт, що в перекладі з німецької означає "Світ велетенських льодів" або "світ крижаних гігантів".



Побачили, як підталі снігові маси, які спустилися з гір і накопичилися в печері, створили застиглі водоспади, річки, сталактити і сталагміти та різні химерні фігури.
Також побували на одному з найкрасивіших оглядових майданчиків в Альпах - "5 пальців", відвідали мініатюрний світ на озері Вертензеє – дивовижний музей «Мінімундус», де більше 150 моделей найвідоміших і найкрасивіших будівель світу, кораблів, поїздів, зроблених в масштабі 1/25.



Вони змогли відчути себе або Гулівером в країні ліліпутів або Філеасом Фоггом, героєм роману Жюля Верна "Навколо світу за 80 днів». 




Тільки на відміну від Філеаса Фогга їм знадобилося б всього 2-3 години, щоб зробити пізнавальну і захоплюючу подорож по всьому світу: Австралії, Південній і Північній Америці, Африці, Європі та Азії. Чудові враження справила на дітей Ліхтенштейнська ущелина, де в яскравий сонячний день над ревучим водоспадом і бурхливим річковим потоком відбувається диво: у мільярді дрібних бризок з’являється веселка. 





Також спустилися по скляному тунелю у підземний музей, вхід до якого увінчаний головою стража-Велетня, це вкритий травою пагорб, прикрашений блискучими кришталевими очима і ротом, з якого фонтаном струмує вода, який дбайливо охороняє незліченні скарби Swarovski. 
Багато цікавого побачили діти у цій загадковій країні. Сподобалася їм особлива історія солодкої Австрії - історія торта «Захер».



Цей торт вважається "королем" австрійських десертів, рецепт якого тримається у великій таємниці. Наприкінці нашої подорожі бібліотекарі ще запросили дівчаток зіграти у гру «Альпійські пригоди», яка принесла їм неабияке задоволення,





а чай і солодощі зігріли їх у прохолодний осінній день.

Немає коментарів:

Дописати коментар