вівторок, 20 листопада 2018 р.

Не спалюй своє майбутнє


В рамках Міжнародного дня відмови від паління, що відзначається щорічно в третій четвер листопада,  бібліотекарі міської бібліотеки №2 завітали до учнів 7-Б класу ЗОШ №8 з пізнавальним виховним заходом «Не спалюй своє майбутнє». 


До уваги, підлітків бібліотекарі підготували актуальний репортаж спрямований на пропаганду здорового способу життя, адже натепер Україна, як ніколи, потребує здорових юнаків та дівчат – здорове покоління. Однією із шкідливих звичок є куріння, яке руйнує не тільки здоров’я людини, але й відчутно спустошує гаманець.І першочерговим завданням бібліотекарів було привернути увагу саме до цієї теми, адже головною проблемою  є вироблення власного відповідального ставлення до свого здоров’я та впливу шкідливих звичок, зокрема, паління.


За допомогою змістовних відеоматеріалів було показано те, що відбувається з курцями, коли під дією високої температури з тютюну і цигаркового паперу утворюються різні отруйні, токсичні речовини, які потрапляють до організму людини. Учасники  заходу дізналися: про історію тютюну та тютюнопаління, починаючи з давніх часів, коли цій рослині приписували лікувальні властивості; мали змогу почути міфи та факти про куріння та яким чином людина починає палити і що її до цього спонукає;  як цю проблему вирішують в Україні та інших країнах світу. Впродовж заходу хлопці та дівчата задавали питання і відповідали на них, ділилися своїми враженнями.



Завершуючи зустріч школярам запропонували заповнити анкети, щоб виявити їх ставлення до куріння. Результати опитування приємно вразили: жоден з 24 опитаних не палить та навіть не пробував, і вважає куріння шкідливою звичкою. Своїм майбутнім дітям вони б теж не дозволили отруювати свій організм. На думку багатьох учасників головним фактором, який допоможе підлітку не закурити – є підтримка з боку батьків та компанія друзів, які не курять.
З давніх-давен найціннішим скарбом людини вважалося здоров’я. Тому хочемо вам побажати «Дихайте вільно та будьте здорові!»


Немає коментарів:

Дописати коментар