пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

«У країні фантазерів та винахідників»

Є книги про дітей і для дітей. Ці жанри схожі, але є істотна різниця: книги про дітей можуть бути досить цікавими, але все написано без розуміння сутності дитини. Інша справа — книги для дітей. Герої на їх сторінках — живі і справжні. Саме таким критеріям відповідають твори Миколи Миколайовича Носова.


Його книги виховали не одне покоління хлопчиків і дівчаток. Напевно, майже кожен знайомий з героями Носова: паливодами, непосидами, фантазерами, які завжди потрапляють у смішні й найнеймовірніші ситуації. А казковий Незнайко і його друзі-коротульки із Квіткового міста стали улюбленими героями в усьому світі. Адже оповідання й повісті М. Носова не лише перекладалися майже 100 іноземними мовами. За їх сюжетами створено багато мультиплікаційних і художніх фільмів. Один з них, а саме мультфільм «Незнайко на Місяці», у 1997 р. завоював Гран-прі на престижному кінофестивалі в Каннах.







14 і 15 листопада на знайомство  з творчістю відомого  письменника до міської бібліотеки для дітей на бібліотрансформер "У країні фантазерів та винахідників" завітали учні 3-В та 3-Б класів гімназії. На канікулах учні отримали завдання прочитати оповідання: «Фантазери», «Огірки», «Живий капелюх» та інші. Це допомогло їм правильно відповісти на запитання бліц-вікторини. Школярі перегорнули разом з бібліотекарем  сторінки електронної презентації про життя М.Носова, поскладали пазли і перетворились у маленьких мрійників і фантазерів. Дівчинка  з 3-В мріє посадити великий світовий сад, а от фантазії хлопчаків пов’язані з космічними просторами. А закінчилась зустріч веселим конкурсом взятим з оповідання «Живий капелюх».


 У Таврійську бібліотеку завітали учні 4А класу ЗОШ №5 на літературний турнір про самого відомого героя письменника - Незнайка.


Спочатку діти подивилися відео-презентацію "Сонячне місто Миколи Носова", звідки дізналися багато нового про життя і творчість улюбленого дитячого письменника.



А потім були конкурси: "Анумо відгадай!", де з уривку оповідання потрібно було відгадати назву твору та "Хто це?"- назвати імена маленьких чоловічків по їх характеристиці. Питання були цікаві та трохи складні, але виявилось, що діти дуже багато знають про улюбленого героя Незнайка, навіть зріст його назвали - 72 мм! Такий маленький, а скільки поколінь дітей тішить і веселить, тому що сам веселий, добрий і сонячний. А щоб ще краще пізнати Незнайку, діти подивилися мультик "Незнайко на Місяці" і, звичайно, 



бібліотекар Півторак І.В. познайомила їх з книгами письменника, що є в бібліотеці та побажала дітям неодмінно їх прочитати, бо кожна книга Миколи Носова-це цінний подарунок дітям.




Немає коментарів:

Дописати коментар