середу, 14 листопада 2018 р.

Бібліографічна гра

Чи задумувалися ви коли-небудь, що означає ваше ім’я і яка його історія? Чи завжди імена були ті ж самі, що й зараз, чи, може, наші предки мали зовсім інші? 
Щоб відповісти на ці питання, бібліотекарі відділу дошкільників та учнів 1-4 класів міської бібліотеки для дітей запросили учнів  1-Г та 1-В класів школи-гімназії взяти участь у бібліографічній грі «У кожного імені своя загадка є»


Серед найперших слів, в яких виникла життєва потреба, мабуть, були й людські імена. У нас, людей XXI століття, ці давні імена ви­кликають посмішку і здивування. Діти посміялись з імен Поганка, Горе, Кобиляча Голова.  Пригадали імена своєї рідні. За допомогою чарівних окулярів  навчились називати своїх однокласників пестливими іменами. А от хлопчик на ім’я Білял здивував всіх коли пригадав незвичайні тюркські імена  свого багатодітного роду.



Учасники гри були вражені тим, що коли вони підростуть, їх будуть звати з додаванням прізвища по-батькові. Не всі зразу змогли вимовити своє доросле ім’я. А на десерт бібліотекарі виклали електронну презентацію з цікавими ребусами і загадками пов’язаними з іменами.




Немає коментарів:

Дописати коментар