четвер, 24 травня 2018 р.

У гості до Карлсона та його друзів

Хто не знає огрядного чоловічка з моторчиком на спині? Саме Карлсон з іншими казковими героями запросив усіх першокласників НВК№2 у гості до міської бібліотеки для дітей на казкову галявинку. 23 травня з 9-00  до 11-00  у бібліотеці проводились екскурсії для маленьких читачів.


З цікавістю оглянувши бібліотечну фотозону, діти відповідали на питання вікторини за книгою А. Ліндгрен «Малий і Карлсон, що живе на даху», побували на абонементі, познайомились з новою літературою біля книжкової виставки «В нашім домі новосели і цікаві, і веселі», отримали пропозицію взяти участь у конкурсі: «Лідер читання.Літо-2018». 

А потім перейшли до читального залу, щоб познайомитись з новими українськими журналами для дітей. Найбільше своїми ілюстраціями малюків вразив «Смайлик». 


Після знайомства з журналами та новенькими енциклопедіями  першокласники розділились на дві команди і взяли участь в електронній казковій вікторині  по європейським казкам. І, звичайно, тут першими були герої шведської  письменниці А. Ліндгрен Малюк та Карлсон та Пеппі Довгапанчоха. Майбутні читачі гарно впорались з усіма запитаннями вікторини. Але одне залишилось не закритим. Як звати няню фрекен Бок в українському варіанті Ольги Сенюк? Можливо батьки знайдуть час і разом з дітьми перечитають україномовну версію цієї повісті і таки відшукають потрібну відповідь. А бібліотекарі бажають вдачі і гарних канікул!

Немає коментарів:

Дописати коментар