середу, 2 травня 2018 р.

Розмова про дружбу

Частенько діти дорікають однокласникам, друзям чи подругам – мовляв, вони нас не розуміють, їм не можна довіряти таємниці, вони байдужі до ваших захоплень… Щоб допомогти своїм читачам розібратися, чи заслуговують вони на справжню дружбу, бібліотекарі міської бібліотеки для дітей  запропонували їм відповісти на запитання тесту «Чи гарний ти друг?». А допоміг в цьому дитячий журнал "Смайлик". Відповіді мали бути відвертими. У тестуванні взяли участь учні 3-В класу, які прийшли на засідання клубу «Книгочитограйка». Є впевненість, що отримавши результати тесту і, зробивши висновки, діти стануть інакше дивитися на друзів, оскільки вони самі стануть іншими.



Є у нашому житті вірні друзі які завжди з нами. У рамках обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!» волонтерська бригада  «Промінчики» міської бібліотеки №2 завітала до 3-Б класу СЗОШ №8, щоб провести театралізований огляд «Періодика твій друг». Вони прорекламували мальовничі видання, адресовані цій віковій групі читачів, які цього року отримує бібліотека: «Ежик», «Яблунька», «Куля», «Жасмин» та «Дружболандия».

Дівчата-волонтери поділилися тим, як цікаво, весело і пізнавально треба проводити свій вільний час. Разом з журналами можна розважатись, граючи у різні головоломки та плутанки, плести фенічки та в’язати хлопчачу краватку, читати казки та вивчати англійську, а також знайти багато рецептів смаколиків: тортиків та десертів. Захід пройшов незвичайно, тому що волонтери предстали перед дітьми у вигляді «живих» журналів.

А ще волонтерки запросили дітлахів взяти участь у фотоконкурсі. Сподіваємось, що фото цього класу прикрасить обкладинку наступного номера одного з цих видань.


Немає коментарів:

Дописати коментар