пʼятницю, 18 травня 2018 р.

«Між минулим і майбутнім»

17 травня у читальному залі центральної бібліотеки відбувся медіа-калейдоскоп «Між минулим і майбутнім», присвячений Міжнародному дню музеїв. 
У нашому світі існує величезна кількість музеїв, в яких представлені різні експонати, в основному це культурні цінності. Але є і незвичайні музеї світу, в яких відвідувачі знайдуть не зовсім прості твори мистецтва, а вельми екстравагантні. Саме про такі музеї розповіла та продемонструвала світлини та відео  цих незвичайних місць бібліотекар Ісакова Е.Ю. 
Перш за все було цікаво дізнатися про нестандартні музеї нашої неньки України. Найцікавіші з них:
1.  Музей українського весілля (Полтавська обл.)
2.  Музей ідей (м. Львів)
3.  Музей популярної науки і техніки «Експеримента-ніум» (м. Київ та м. Одеса)
4.  Музей сірників (м. Харків)
5.  Музей сновидінь (м. Київ)
Але не менш цікавими виявилися музеї, розкидані по світу. Їх дуже велика кількість і тому розповідати про них можна годинами. Запрошеним гостям більше всього сподобалися нестандартні музеї, які розвіяли міф про те, що музей - це щось нудне і нецікаве, де всі експонати покриті пилом і дихають старовиною. У яких експонати не лише можна чіпати руками - ними можна користуватися за прямим їх призначенням.


На 17 травня припало ще два свята Вознесіння Господнє та Всесвітній День вишиванки. Тому наприкінці заходу запрошені гості, які прийшли у вишиванках, розповіли історії про свої національні наряди.



Немає коментарів:

Дописати коментар