четвер, 10 травня 2018 р.

Профбутік «Твоє життя – твій вибір»

До Дніпрянської селищної бібліотеки  на захід з профорієнтації  - профбутік «Твоє життя – твій вибір» прийшли  учні 10 класу Дніпрянської загальноосвітньої школи.
На початку бесіди тільки троє учнів змогли відповісти, якою професією вони хочуть оволодіти на початку життєвого шляху. 
Тому молодим людям було запропоновано відповісти на питання тесту з профорієнтації за методикою академіка Є.А. Климова для визначення напрямку вибору професії, особисто для кожного учня. 
Після визначення до якої групи професій молоді люди мають хист та здібності, старшокласники працювали в підгрупах, отримавши завдання вибрати професію напрямку діяльності (наприклад: людини - людина, людина – знакова система та ін.) і розглянути плюси та мінуси цієї професії, чи буде вона потрібна в нашому місті через п’ять років. Робота в підгрупах проходила жваво та насичено. По одній людині з підгрупи розказали про вибрану професію.


Було розглянуто основні правила вибору професії. Старшокласники подивилися відео «Консультація психолога при вибору професії», «Хочу – можу – треба». Відеоролик «Які професії будуть потрібні в 2030 році» познайомив з новинками у світі професій.
Молоді були запропоновані книги та брошури представлені на тематичній полиці «Ким бути?». Окремий наголос було зроблено на брошурі Головатого Н.Ф. «Учись учиться», в якій містяться рекомендації щодо організації самостійного навчання.
Заняття навчило молодих людей вибирати професії, згідно їх нахилів та вподобань, розширило знання у світі профорієнтації. Старшокласники зрозуміли, що вибір професійного  шляху – це тільки їх вибір.
  

        

Немає коментарів:

Дописати коментар