пʼятницю, 28 січня 2022 р.

«В Країні Див».

   27 січня виповнилося 190 років від дня народження Льюїса Керролла. Найзначнішими літературними творами найзагадковішого англійського письменника, математика і письменника, священика і фотографа, філософа і великого друга дітей, по праву вважаються дві казки про Алісу - "Аліса в Країні чудес" і "Аліса в Задзеркаллі".

Уперше в історії літературної казки автор зробив головною героїнею книжки реальну дівчинку Алісу, а точніше — її творчу уяву, що здатна породжувати інший світ — Країну Див. Тут усі земні правила летять шкереберть, тут можна бігати за Білим Кроликом, робити дурниці, дражнитися й поводитися неправильно. У своїй уяві людина завжди є вільною, вона може збільшуватися або зменшуватися, швидко пересуватися в різних просторах і робити все, що заманеться. Кожній людині потрібен, стверджує Льюїс Керролл, свій особистий простір та її особиста свобода.


З нагоди ювілею письменника в дитячому відділі міської бібліотеки №2 оформлена тематична поличка «В Країні Див». Приходьте до бібліотеки та скористайтеся шансом подружити дитину з книжкою про непосидючу дівчинку Алісу та її пригоди у Країні Див.

Більше про життя багатогранної, мудрої, талановитої, але не дуже щасливої людини Чарльза Льюїса Доджсон-Керролла, на блозі міської бібліотеки №2:

http://biblio2nkah.blogspot.com/2022/01/blog-post_27.html

Немає коментарів:

Дописати коментар