середу, 12 січня 2022 р.

ВЕБ-портрет «Обрії пахнуть вітрами»


  Він – людина високих морально-етичних принципів, любив працьовитих людей, рідну Херсонщину, оспівував її велич і красу. У своїх творах письменник відтворив різні боки життя області другої половини XX - початку XXI століття. Він став свідком багатьох драматичних подій, які переживав український народ у дуже складний період.

     Юрій Костянтинович Голобородько (09.01.1927 – 03.05.2009 р.ж.)
відомий херсонський письменник і журналіст, Заслужений журналіст України (2005), член Національної Спілки журналістів України (1962), член Національної Спілки письменників України (1978), лауреат обласної літературної премії імені І. Кулика, учасник Другої світової війни,  нагороджений орденами Вітчизняної війни II ступеня, «За мужність», медалями «За трудову доблесть», «За перемогу над Німеччиною», п'ятьма ювілейними медалями.

Юрій Костянтинович Голобородько в 60-90-х роках минулого століття був одним з найбільш досвідчених і шанованих журналістів на Херсонщині. У його арсеналі понад тисячу різноманітних творів. Це репортажі, кореспонденції, нариси, проблемні статті, літературні портрети відомих особистостей і рядових трудівників. У всіх цих матеріалах детально описується життя на Таврійській землі. 

     Журналіст не боявся піднімати гострі проблеми, що виникали в суспільстві в  ці складні часи. Він бачив, як на зламі епох змінюються люди і деякі з них, на жаль, стають перевертнями.

    

З нагоди 95-річчя від дня народження письменника, методико-бібліографічний сектор Новокаховської центральної бібліотеки, підготував веб-портрет «Обрії пахнуть вітрами», який містить біографію майстра слова та літературу з його творами.

Приємного перегляду!



Немає коментарів:

Дописати коментар