четвер, 20 січня 2022 р.

Стрічка часу «Нам берегти тебе, соборну і єдину»

     Соборність України - теза, яка знов актуальна, адже сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. А кому як не молоді в недалекому майбутньому втілювати в життя ідеї єдності. Тому нагадати історичні процеси, які призвели до втілення ідей Соборності на Українських землях, 20 січня бібліотекар центральної бібліотеки - Осадча І.В. відправилась до ВСП «Новокаховський фаховий коледж Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного».

Разом з бібліотекарем молодь згадувала які видатні особистості в різні часи проголошували та відстоювали ідеї об’єднання українських земель в одну самостійну та незалежну державу. Особливу увагу, звичайно, було приділено подіям Української революції 1917-1921 років та їх учасникам. Завдяки книгам,  що надійшли торік з Українського інституту книги, студенти мають змогу дізнатися більше оновленої інформації про Михайла Грушевського, Павла Скоропадського, Симона Петлюру, Миколу Міхновського та інших  діячів національно-політичного процесу в Україні. Надто зацікавив майбутніх електромеханіків той факт, що найкоротшим роком в історії України став 1918, а вразило те, що жінки брали активну участь у визвольних змагання та навіть були представлені у Центральній Раді.

Отже висновком заходу стали слова українського політика, який все життя боровся за незалежність та єдність  України – В’ячеслава Чорновола: «Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні — маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі».



Історичний  журнал «Соборна і єдина наша Україна» для учнів ліцею «Спектр» провели бібліотекарі юнацького сектору міської бібліотеки  для дітей та юнацтва. Бібліотекарі коротко розповіли історію національного визволення і боротьби українського народу за соборність своїх земель. Учнівська молодь доповнювала своїми думками і роздумами діалог, роблячи висновок,  що треба жити в мирі і злагоді,  єдності і економічній силі і тоді жоден ворог нам не страшний.

 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар