пʼятницю, 10 вересня 2021 р.

ГОДИНА ПАМ’ЯТІ «ПЕРШИЙ ПОЕТ КІНО - О.П. ДОВЖЕНКО»

 

Сьогодні, 10 вересня, виповнюється 127 років від дня народження Олександра Петровича Довженка, українського письменника, художника, кінорежисера, кінодраматурга, класика світового кінематографу.

О 13-й годині біля пам’ятника Довженку О.П. зібралися школярі загальноосвітньої школи №1 імені О.П.Довженка (7-А клас), містяни, заступник міського голови Арнаут В.В., депутат, голова фракції «Слуга народу» Петрушевський С.І. , заступник начальника відділу культури і туризму Малига Я.Є. та бібліотечні працівники міста. Щоб вшанувати пам’ять всесвітньовідомого кіномайстра бібліотекарі центральної міської бібліотеки провели для присутніх годину пам’яті «Перший поет кіно – О.П.Довженко».




Бібліотекарі розповідали про митця, начебто демонструючи коротку кінохроніку життя Довженка. Вся розповідь про нього зайняла чотири дубля:

Дубль 1 «Слово про Довженка», дубль 2 «Життя в кінематографі», дубль 3 «Довженко і Нова Каховка» і дубль 4»Довженко-мрійник». Потім прочитали вірш «Я поклонюсь доземно Вам…», присвячений пам’яті Довженка, який написав земляк Олександра Петровича з села Сосниця на Чернігівщині – О.Сироватський.

Всі разом поклали квіти до пам’ятника Довженку О.П. 



В кінці заходу в пам’ять про Довженка О.П. бібліотекарі пригостили всіх присутніх довженковими яблуками з бібліокошика, підготовленого бібліотекарями центральної міської бібліотеки. До хвостика кожного яблучка були прикріплені невеличкі рекламки книжок творів Довженка або книжок про нього, які є в фондах центральної міської бібліотеки. До роздачі яблук дітям підключився і заступник міського голови Арнаут В.В. і депутат міської ради Петрушевський С.І.


Після колективного фото біля пам’ятника Довженку О.П. працівники музею історії міста запросили всіх на екскурсію улюбленими місцями кінорежисера.



Немає коментарів:

Дописати коментар