понеділок, 13 вересня 2021 р.

Літ-спорт-тайм "Спорт запрошує до гри".

     Фізкультура, гра і література хороші помічники для всебічного розвитку дитини. В цьому бібліотекарі переконалися  на зустрічі з учнями 3-7 класів в дитячому відділі міської бібліотеки №2 напередодні Дня фізичної культури та спорту України, заснованого у 1994 році.

Діти брали участь у всіх спортивних конкурсах, творчих завданнях, а вікторина «Знавці спорту» показала, що діти добре орієнтуються  в різноманітних видах спорту й знають назви відповідного спортивного інвентаря. Завдяки презентації згадували та знайомилися з відомими спортсменами й олімпійськими чемпіонами України та Нової Каховки.












Захід було доповнено тематичною виставкою «Спорт запрошує до гри». Для маленьких спортсменів та любителів – книги від Національного олімпійського комітету України, історії із серії «Життя видатних дітей», які мотивують  перемагати лінь та бути найсильнішим, найспритнішим, найшвидшим. Майже так, як в Олімпійському девізі «Швидше, вище, сильніше – разом». Книги розповідають, як майбутні спортсмени виховувалися, як боролися за досягнення своїх результатів.









Також звернули увагу дітей на книги, в яких літературних героїв, теж можна вважати спортсменами. Наприклад:  листоноша-велосипедист з повісті-казки Е. Успенського «Дядя Федір, пес і кіт», легкоатлет-бігун Маленький Мук, ковзанярі Ганс і Гретель з книги «Срібні ковзани» американської письменниці М.М. Додж, найсильніша людина світу, богатир  Іван Сила, учасниця шахової партії Аліса з Країни Чудес, олімпійський чемпіон у змаганнях зі штовхання ядра – барон Мюнхаузен та багато інших персонажів, якими діти щиро захоплюються.

Розважальна програма «Літ-спорт-тайм» пройшла на «Ура!». Були нагородження, звісно солодкі.

Читайте, займайтеся спортом та залишайтеся здоровими!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар