четвер, 30 вересня 2021 р.

Бібліотека - Дім мудрості.

  30 вересня Указом Президента України від 14 травня 1998 року оголошено Всеукраїнським днем бібліотек. 

Книга – бібліотекар – читач – це нерозривний ланцюжок, який пов’язує ці три нероздільні слова. Не може існувати бібліотека без книги, а книга без читача.

Напередодні, 29 вересня до молодшого відділу міської  бібліотеки для дітей та юнацтва завітали учні 2-А класу  гімназії.

Діти прийшли на екскурсію «Ми прийшли, Вас привітати!» з подарунками! Другокласники подарували книжки  для найменших читачів-дошкільнят.

Так вийшло, що зла «корона» зруйнувала відвідування бібліотеки у минулому  навчальному році. За літо 2-А став найчитаючим класом серед всіх других класів. П’ятеро учнів отримали відзнаки і подарунки.






Бібліотечні активісти допомагали бібліотекарям проводити екскурсію для своїх однокласників. Діти дізналися, що значить слово «бібліотека», «абонемент», «формуляр».

Розумники вже знали, що у читальному залі поводяться тихо і читають журнали та енциклопедії.

Але вчора у нас було гамірно! Бо стільки цікавого! Новенькі журнали, книги і звичайно літературна гра «Пригадай героя».

Бібліотекарі вдячні класному керівнику, батькам, дітям за чудові подарунки! Віримо –  книжки знайдуть нових читачів!

В чудовий, осінній, сонячний день, бібліотекарі дорослого читального залу міської бібліотеки №2 радо зустрічали всіх на бібліотечному бульварі "все починається з книги", де розповідали про історію книги, сьогодення бібліотек. Перехожі ділилися своїми літературними  вподобаннями та отримували бібліотечні візитівки–запрошення до бібліотеки.









30 вересня в дитячому відділі міської бібліотеки №2 пройшов хіт-парад читацьких думок «Я люблю свою бібліотеку».

Щирі посмішки та по-дитячому милі побажання були гарним подарунком для бібліотекарів. Діти фотографувалися, спілкувалися, ділилися своїми  читацькими уподобаннями і рекомендували, яку книгу обов’язково треба прочитати, бо вона «супер!».

Кожен, хто в цей день завітав до бібліотеки отримав невеличкі подаруночки – солодощі та книжкові закладки.


















Працівники дорослого відділу міської бібліотеки №2, з метою реклами бібліотеки, пройшлися вулицями мікрорайону «Сокіл» і провели бліц-опитування «Про бібліотеку жартома та всерйоз».







Бліц-опитування за посиланням: https://learningapps.org/watch?v=poim1ph6j21

Городяни із задоволенням відповідали на питання, за що і отримали невеличкі солодкі подарунки та запрошення до будинку, де живуть книги, де завжди особливо пахне. І запах цей ні з чим не переплутаєш - навіть із закритими очима зрозумієш, куди ти потрапив. І кожен житель цього будинку - зі своїм особливим характером і зовнішністю - чекає саме на них.

Для цього і підготовили бібліотекарі виставку «Книжкове безсоння – читаємо новинку». Тож, заходьте частіше в бібліотеку, щоб знайти нових друзів, побути наодинці з собою і заглянути в чарівний книжковий світ ...



Учні других класів Дніпрянської загальноосвітньої школи завітали до селищної бібліотеки на екскурсsю «Дім мудрості  -  бібліотека».

Бібліотекар розповіла про свою професію, провела екскурсію по бібліотеці: діти оглянули тематичні вистави та полички, дізналися, що існує література для всіх бажаючих: і малих, і дорослих і навіть на всі смаки.


Малюки були вражені  історію рідного селища – йому аж 230 років! Більше всього дітей зацікавили полички з казками. Бібліотекар задавала загадки про казкових героїв, діти заспівували пісеньки улюблених персонажів, а потім  іподивилися мультфільм «Пеппа в бібліотеці».

На кожного   учня   був заведений «Формуляр читача», для чого він і що там написано було з’ясовано швидко, а ще пригадали правила користування книжками та бібліотекою.



  Час промайнув, як одна хвилина. Дітям дуже сподобалося у бібліотеці. Наприкінці вони отримали подарунки. Багато цікавого вони дізналися про бібліотечне життя і чому треба цінувати книжки.


У Райській бібліотеці пройшла літературна вечірка "Голоси улюблених книг." Читачі-діти провели час в приємному спілкуванні. Вони читали та розповідали про свої улюблені книги. Адже читання не шкідливе, шкідливо не читати.



Немає коментарів:

Дописати коментар