пʼятницю, 2 липня 2021 р.

Історія України пером І.П.Крип’якевича.

     Бути патріотом своєї Батьківщини – це добре знати її історію. Без знання минулого – немає майбутнього. Це добре розумів відомий український історик Іван Петрович Крипякевич.

Інформ-хвилинку «Історія України пером І.П.Крип’якевича» провела міська бібліотека №3 для читачів-дітей.

Бібліотекарі познайомили їх з біографією та творами найвідомішого українського історика, академіка АНУРСР, професора Львівського університету, автором великої кількості наукових досліджень про українську козацьку державність та Богдана Хмельницького та ряду підручників з історії України.


Крип’якевич добре розумів, щоб виростити патріота треба  прищепити любов до Батьківщини з дитинства і не тільки через підручники, а ще й через художню літературу – вітчизняну, що буде розповідати про минуле прадідів. Тому він сам почав писати оповідання та повісті для дітей, такі як «Малі козаки», «Богдан Хмельницький», «Пригоди Юрка Козака», «Бурсаки», «Спільними зусиллями» тощо.

Під час заходу детально зупинилися на оповіданні «Малі козаки». Дітям зачитували цікаві уривки, що описували побут козаків, їх зброю, порядок у війську. Присутні слухали зацікавлено про життя та подвиги своїх пращурів.

Наприкіці інформ-хвилинки усі бажаючі змогли взяти додому книжки І.П. Крип’якевича з тематичної полиці, підготовленої бібліотекарями.


Немає коментарів:

Дописати коментар