четвер, 12 грудня 2019 р.

Бібліо-revue «Прочитай – не пожалкуєш»

Зустріч з книгою ніколи не буває зайвою, тому працівники центральної міської бібліотеки: Осадча Ірина та Ісакова Євгенія вирішили ознайомити студентів Новокаховського агротехнічного коледжу з деякими цікавинками з фондів бібліотеки.


Почали, як годиться, з класики – Остапа Вишні, який започаткував в українській літературі новий жанр – усмішку. «Все життя гумористом! Господи! Збожеволіти можна» - сказав колись О. Вишня. Так, знаючи біографію митця можна тільки вражатись його вмінню не зважаючи на труднощі залишатись людинолюбним. Читаючи усмішки, фейлетони, гуморески сатирика можна вивчити його біографію, відчути настрої простих людей в різні  періоди життя країни, зрозуміти проблеми, що виникали з плином життя та найголовніше – насолодитись дотепними жартами письменника.


Від доброго гумору перешли до фантастики. Цей жанр був представлений книгами творчого тандему – Марини та Сергія Дяченків. Фентезі це зліт фантазії, але твори цих авторів сповнені глибоким змістом. Письменники не тільки відправляють читача у неймовірну подорож фантастичним світом з цікавими істотами та магічними можливостями, а й пропонують поміркувати над життєвими цінностями та пріоритетами. Тему вічного протистояння добра і зла Дяченки розкрили дуже своєрідно, змалювавши власний всесвіт з особливою філософією та ретельно прописаними образами персонажів, які навіть у критичних умовах здатні на щирі почуття.


Розібратися в своїх здібностях, душевних покликаннях та знаходити компроміс між своїми бажаннями та необхідністю закликала бібліотекар коледжу Лариса Савич. 


Вона запропонувала прочитати книги з психології, які стали світовими бестселерами в різні роки. Наприклад, як притаманне всім почуття страху перетворити з ворога на союзника підкаже «Бойся… но действуй» Сьюзена Джефферса. Наші дії і вчинки визначені нашими думками, але чи завжди ми контролюємо наше мислення? На це питання знайдеться відповідь у книзі Даниеля Канемана «Думай медленно. Решай быстро». Ці та ще багато корисних для власного розвитку книг можна взяти в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар