пʼятницю, 6 грудня 2019 р.

Правовий лекторій «СТОП насильство»


В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 06 грудня у міській центральній бібліотеці для бібліотекарів Новокаховської ЦБС пройшов правовий лекторій «СТОП насильство».   
Запрошена на захід Макоціна Лілія, психолог Новокаховської мобільної соціально-психологічної допомоги потерпілим від домашнього гендерно-обумовленого насильства розповіла учасникам заходу про діяльність їхньої бригади у містах Нова Каховка та Каховка, Каховський і Бериславський райони. 



Повідомила про діюче в Україні законодавство щодо запобігання та протидії домашньому насильству. Зупинилася на понятті «домашнє насильство» і розповіла про його різновиди, а саме: фізичне, сексуальне, психологічне та економічне насильство, яке відбувається в родинах або між родичами,  між колишнім або нинішнім подружжям, між тими, хто спільно проживає або проживав однією сім’єю, але не перебуває в родинних стосунках чи шлюбі між собою. Навела приклади проявів різних видів насильства з їхньої практики.
Лілія поінформувала присутніх про те, що законом про протидію домашньому насильству передбачено створення Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства, створення програм для постраждалих і їхніх кривдників та роздала інформаційні листівки з правилами безпеки при загрозі будь-якої форми насильства та переліком закладів куди треба звертатися по допомогу.


В читальній залі бібліотекарями була оформлена тематична полиця «16 днів проти насильства»,  на якій представлені книги з правової тематики. Кожен бажаючий мав змогу познайомитися з Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», відповідно до якого, людина має право на ефективний захист від домашнього насильства та отримання необхідної допомоги.


Немає коментарів:

Дописати коментар