понеділок, 16 грудня 2019 р.

Діалог-подорож «Країною закону і права»

На цю правознавчу подорож юнацька бібліотека запросила цікаву особистість – Катю Малахову, тричі чемпіонку України з великого тенісу, американського волонтера, яка організувала і очолює міжнародну благодійну організацію «Соняшник миру».
На зустріч з- Катею в бібліотеку прийшли студенти-першокурсники – програмісти, електроенергетики з класними керівниками: Костянтином Колесниковим та Ольгою Додрик з Новокаховського політехнічного коледжу
Спілкуючись з юнацтвом волонтерка Катя, молода, гарна, працелюбна закликала бути вдячними Всесвіту, людям, які нас оточують за те, що у нас є і що ми ще зможемо досягнути. Згадала, як приїхала до Америки, навчалася в університетах Вірджинії, Каліфорнії, ходила на тренування з тенісу. Коли не вистачало знань - використовувала послуги безкоштовних репетиторів з усіх предметів. Заробляла кошти і, працюючи нянею з дітками, звернула увагу на гарні зони відпочинку для дітей різного віку в Америці. Почала мріяти про такий майданчик для української дітвори. Про мрію розповідала своїм знайомим студентам. Ідею підтримала декан факультету. І шість років тому Катя привезла в Нову Каховку майданчик, організувала підприємців міста і влаштували місце відпочинку для дітей з особливими можливостями на площі Сільських Будівельників.




Такий майданчик Катя облаштувала з однодумцями в Дніпрянському психоневрологічному будинку інтернаті для дітей-інвалідів, в Маріуполі, для дітвори, яка пережила військові дії. Пізніше, Катя залучила американську дитячу волонтерську організацію «Діти навколо світу».
Розповіла новокаховським мамам, які почали з дітками створювали ярмарки, продавали тістечка, власноруч створені іграшки, збирали кошти на відновлення і ремонт обладнання майданчика. Катина команда однодумців-волонтерів збирала для українських військових АТО на передову рюкзаки, наповнені необхідними медикаментами, збирали кошти на тепловізори. Разом з чоловіком Семі, вченим з генетики привезли в Україну дороге медичне обладнання – секвенатор для діагностики та виявлення ранньої стадії онкозахворювання. Це обладнання тепер працює в Науковому центрі АМН України. Натерпілися незручностей з нашою бюрократією, яка не давала дозволу на ввезення цього дорогого обладнання.

Тепер Катя мешкає в Бостоні і разом з чоловіком Семі виховують двох діток. Створила свою фірму з продажу нерухомості, працює агентом, продаючи будинки до 2-х і більше млн. доларів вартістю. «Не дивлячись, на те, що я емігрант і говорю з певним акцентом, мені довіряють і віддають перевагу. При зустрічі з молоддю Катя розповіла про тонкощі роботи в цій сфері у великому місті, як переконує своїх клієнтів розглянути саме її пропозицію і чому. Ніколи не говоріть: «Я не можу, в мене нічого не вийде…. Я знаю про себе, що не зупинюся на півдорозі, а буду пояснювати, стукати, доводить свої ідеї, прагнучи їх втілення в життя. Розділяйте свої мрії з іншими людьми, друзями, використовуйте сучасні зв’язки інформації, лайкайте, вітайте з Днем народження і у вас стане більше друзів».
 Катя закликала молодь читати або слухати гарні книги про відомих людей, які досягли високих результатів. Знаходьте час - під час занять фізкультурою, миття посуду, приготування їжі. Темп не збавляйте, прагніть кращого, працюйте над цим і у вас все відбудеться. Саме відкритість, добропорядність, бажання робити добрі справи, прагнення саморозвиватися, підвищувати свій потенціал, дає мені змогу успішно будувати свій бізнес, починаючи з нульового стартового капіталу.
Катерина закликала любити життя, старатися бути професіоналом в будь якій сфері, знайти своє місце у світі і стати щасливим. Пам’ятати, що не буває все і відразу і тільки навчання дає задовільний результат.
Катя відповіла на цікаві запитання студентів і викладачів, згадала як вивчала математику з репетитором, бо володіння саме цим предметом змушує неординарно вирішувати питання. Діалог з Катею Малаховою відбувся активно і результативно. Студентська молодь слухали волонтерку, задавали питання про те, як працюють закони в Америці, як збирають кошти волонтери.


Тонкими звуками бандури заповнився читальний зал. Це юні бандуристи з музичної щколи подарували українські пісні Катерині Малаховій і юнакам, які прийшли на діалог-подорож «Країною закону і права».
Бібліотекарі запропонували молоді книжкову виставку, а Катерині подарували рукотворне сонечко, завдячуючи її за створення волонтерської організації «Соняшник миру».

Немає коментарів:

Дописати коментар