середу, 4 грудня 2019 р.

Бібліотечний журфікс.

Хто в громаді головний? З’ясувати це питання зібрались у центральній міській бібліотеці студенти Новокаховського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету та запрошені на захід - депутат Новокаховської міської ради Віталій Геннадійович Кубатко та секретар Громадської ради при виконавчому комітеті Новокаховської міськради Віктор Іванович Васильєв.






Приводом для зустрічі став День місцевого самоврядування, який Україна відзначає 07 грудня.
Нині в державі відбувається децентралізація - тож українцям доводиться вчитися самостійно ухвалювати рішення та бути за них відповідальними. Отже, кому як не молоді найбільш необхідне знання своїх прав на участь у здійсненні місцевого самоврядування. Тому дуже цінним виявився досвід практиків, які вже не один рік працюють на користь громаді міста Нова Каховка і мають змогу поділитись ним з молодим поколінням.
Що таке місцеве самоврядування, територіальна громада, розгляд яких питань мають ініціювати члени громади, як поєднати місцеві та державні інтереси для вирішення нагальних питань людей на місцях – ці та багато інших питань роз’яснили майбутнім правознавцям Віталій Кубатко та Віктор Васильєв.
Бібліотекарі ознайомили студентів із офіційним сайтом міста, що містить багато корисної інформації для мешканців громади та з сайтами, які присвячені процесу децентралізації в Україні.
Отже, розглянувши основні терміни, поняття та принципи самоврядування, які прописані в Законі «Про місцеве самоврядування в Україні», дійшли висновку що основним носієм функцій і повноважень місцевого самоврядування є територіальна громада, яка має право володіти та розпоряджатися майном, що їй належить та вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.

Немає коментарів:

Дописати коментар