понеділок, 9 вересня 2019 р.

БібліоFest у гостинній Одесі


Початок нового навчального року виявився напрочуд  цікавим  для читачів України, які брали участь у другому заочному етапі Всеукраїнського конкурсу  «Лідер читання – 2019».  Усіх їх гостинно зустрічало місто Одеса. 01-03 вересня на базі Одеської обласної бібліотеки для дітей ім. В.Катаєва  відбулося урочисте підведення підсумків та нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання-2019».  Херсонщину представляла юна читачка із Нової Каховки, учениця 7-го класу  ЗЗСО № 4, читачка міської бібліотеки для дітей Ткаченко Ліза.


Перемогу дівчинка здобула за  власний, авторський відгук-рекомендацію  на прочитану книгу сучасного українського автора, яка написана в останні три роки.  Це книга «Сіль для моря, або білий кит» української авторки Анастасії Нікуліної. Вона відзначена українсько-німецькою літературною премією ім. Олеся Гончара 2018 р. у номінації «проза» та отримала відзнаку «Найкраща книга для підлітків» за підсумками року премії «Глиняний кіт - 2018».  Принесла перемогу ця книга і Лізі Ткаченко. Сьогодні, 09 вересня Ліза завітала до міської бібліотеки для дітей, щоб поділитися власними враженнями від поїздки.
Вразила нашу читачку сама Одеса.
Та не менш вражаючими були усі три дні перебування у Південній Пальмірі. Ліза привезла із собою диплом, книгу Олександра Єсаулова «Червоний півень під дахом» та путівник по Одесі.


Організатори конкурсу запропонували читачам України насичену та цікаву програму. Діти зустрілися із талановитим українським письменником, автором книги «Сторожова застава» Володимиром Рутківським. Наша Ліза навіть отримала іменний автограф та спільну фотографію на згадку.


Побували читачі і у стародавній Аккерманській фортеці.



Подорожували вулицями міста, знайомлячись з краєвидами, та неповторною атмосферою Одеси.


В останній день відбулася творча зустріч із письменником-козаком Одещини Олегом Дряміним. Діти мали нагоду стати учасниками майстер-класу «Бойові мистецтва козаків» Міжнародного лицарського ордена ім. Святого Миколая та насолодитися виступом єдиного  в Україні Козацького театру.


Ліза сказала, що це була дуже цікава подорож, під час якої вона дізналася багато нового, знайшла нових друзів,  привезла з собою купу нових вражень, з якими охоче ділитиметься з однолітками.
 Бібліотекарям же бібліотек міста та шкільним бібліотекарям є над чим працювати наступні місяці, щоб віднайти нових талановитих читачів, які зможуть стати новими лідерами вже у 2020 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар