понеділок, 30 вересня 2019 р.

«Правила гарного тону у веселій грі»

                                               Ніщо не коштує так дешево і не цінується
                                                Так дорого, як ввічливість.
                                                                                   (М.Сервантес)

29 вересня у старшому відділі міської бібліотеки для дітей «вчилися» етикету постійні відвідувачі клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок».
Бібліотекар Ольга Носенко провела з ними етичний марафон  «Правила гарного тону у веселій грі».  Діти у невимушеній атмосфері згадували, що ж таке саме поняття «етикет» та як і в яких випадках правильно ним користуватися.
Разом вчилися правильно вітатися, разом згадали  коли приходити до кінотеатру, щоб не заважати іншим; як бути чемним у телефонній розмові; як «не втратити» обличчя коли йдеш вулицею (бо ж і тут є свій етикет); згадували свої подорожі до інших країн, де чисто не тому що там прибирають, а тому, що там не смітять (до речі, цей вираз прокоментували самі діти). 




Допомогу під час проведення заходу склали книжки, які розкривають усі таємниці правильної та чемної поведінки: Кладовщикова, Л.Ю «Искусство принимать гостей»; Ходаков, Михайло «Як не треба поводитися»; Камычек, Ян «Вежливость на каждый день»; Гольдникова, Алина «Хорошие манеры в рисунках и примерах»; Свяжина, Татьяна «Экспресс-курс для девочек»; Этикет  (энциклопедии) та ін.


За «солодким» столом охоче ділилися враженнями, чаювали та вправлялися в чемності. 


Розходилися у гарному настрої, побажавши один одному гарного дня та нових, цікавих зустрічей у бібліотеці.  І замість «до побачення», відвідувачі сказали: «Було смачно і цікаво!»

Немає коментарів:

Дописати коментар