середу, 8 травня 2019 р.

"Целый век играет музыка"

07 травня у читальному залі центральної бібліотеки відбулася зустріч членів клубу «У колі друзів». Захід був присвячений Булату Шалвовичу Окуджаві.
Бібліотекарі: Осадча Ірина та Ісакова Євгенія розповіли про життєвий шлях поета. Булат Окуджава прожив складне, але цікаве життя. Він народився 9 травня 1924 року в Москві, в цьому році йому б виповнилось 95 років.
Булат Окуджава був знаменитим радянським співаком-бардом, композитором, поетом. На свої вірші талановитий виконавець сам писав пісні, будучи одним з найбільш відомих представників в жанрі авторської пісні. Його творчість вмістила цілу епоху. Поета і композитора вже давно немає в живих, а вірші та пісні Булата Окуджави досі звучать в компаніях і з екранів телевізорів.


Булат Окуджава написав пісні до кінокартин «Соломенная шляпка», «Звезда пленительного счастья», «Ключ без права передачи», «Покровские ворота». Пісню «Ваше благородие, госпожа удача» до культового фільму «Белое солнце пустыни» теж написав Окуджава. В цілому пісні барда прозвучали майже в 80 радянських фільмах.
Гості заходу з задоволенням слухали пісні та вшановували пам'ять відомого поета, співака.

Немає коментарів:

Дописати коментар