четвер, 30 травня 2019 р.

Імідж-читання


Ура, канікули! Пролунав останній дзвоник, але діти які дуже багато читають, завітали 30 травня до дитячої бібліотеки. Вони прийшли,щоб узяти книги за шкільною програмою та прослухати бесіду про імідж–читання «Дарують мудрість дітям книги».
Віками книги збирають людську мудрість. Важко уявити як би розвивалася культура, коли б не було винайдено книгу. «Читання – ось найкраще навчання». І не погодитися з цією народною мудрістю не можна. В цьому переконуєшся щоразу, коли мова заходить про роль книги в житті людини. Діти дізналися ,коли ще не було книжок, то сторінками були камені, стіни печер, сокири і писали на всьому, бо не було тоді ні паперу, ні олівців. Люди додумалися тоді писати на глині, яку потім сушили й обпалювали на вогні. А з часом навчилися робити книги з тонкої козячої або телячої шкіри. Але ці книги були дуже дорогі. Діти були здивовані, коли дізналися, що раніше писали на сухих стеблах папірусу, які дуже швидко ламалися і розсипалися. Першодрукарем в Україні був Іван Федоров, а перша бібліотека у Київській Русі заснована при Софійському соборі в часи князювання Ярослава Мудрого.
Книга – це скарб неоціненний. Її ще називають восьмим чудом світу, а бібліотеку – будинком життя. Але для високодуховної людини книга – це джерело мудрості, аптека душі, маяк життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар