пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Міській бібліотеці №3 - 90 років!

    17 травня міська бібліотека № 3 відмітила свій 90-річний ювілей. Святкували в тісному, майже родинному колі. Тут були присутні працівники бібліотек Новокаховської ЦБС, музейні працівники, вчителі, музиканти, поети і, звісно ж, постійні та активні читачі бібліотеки.
    Почали святкування з вручення короваю від господинь міської бібліотеки №3, бібліотекарів Нагаєць І.О. та Кравченко Н.П. гостям свята, який прийняла від імені всіх гостей Петрова Л.М., директор Новокаховської ЦБС. 
    




  Потім в залі з,явилися хлопчаки в костюмах мисливців, які грали ролі трьох швейцарський колоністів Жана Жатона, Луї Гехлера та Юлія Майера, і глядачі поринули спогадами в далекий 1889-й рік, коли на піщаних Таврійських землях було засноване селище Основа. 


  Згадали всіх бібліотекарів, які працювали в міській бібліотеці, починаючи з 1929 року по 2019 рік. Пом,янули всіх тих, кого вже немає на цьому світі.


    
   На святі були присутні працівники бібліотеки №3 1970-х років - Воронець Раїса Василівна, 1980-х років – Рядних Ірина Леонідівна та Суша Наталія Леонідівна, яка працювала в бібліотеці більше 4-х років (з 2010 по 2014 рік), які поділилися своїми спогадами про роботу в бібліотеці.
   Спогади про 90-річну історію бібліотеки, які розповідали ведучі свята Шаповал Даша та Глущенко Тетяна, учениці 10-А класу ЗОШ №6, супроводжувалися слайд-презентацією, підготовленою бібліографом центральної бібліотеки Сушою Н.Л., а демонструвала її бібліотекар загальноосвітньої школи №6 Мєрна Лідія Михайлівна. 
  Бібліотеку з ювілеєм вітали: Штанько Світлана Генадіївна, директор музею «Таврії», Петрова Людмила Миколаївна, директор Новокаховської ЦБС та її заступник Сидоренко Роза Юріївна, які подарували бібліотеці фотоальбом, вручили Грамоту від відділу культури і туризму та солодощі від профкому ЦБС. Бібліотекар загальноосвітньої школи №6 Мєрна Лідія Михайлівна привітала бібліотеку від ЗОШ №6. Від дитячої школи мистецтв лунали музичні привітання у виконанні Задорожньої Діани (пісня про Україну) та Тарана Едіка (соло на сопілці). Родзинкою свята були віршовані та хореографічні привітання від малят дитячого садка «Івонька». 









    
    Бібліотекарі міської бібліотеки №3 привітали на ювілейному святі з 85-річчям свого читача, місцевого письменника Черемиса Миколу Савелійовича. Він, в свою чергу, також привітав бібліотекарів з 90-річчям бібліотеки. 


Своїм вокальним номером потішили гостей учасники клубу "Панночка" міської бібліотеки № 3.



    
  Своїх колег вітали завідуючі Дніпрянською селищною (Кузнєцова О.Г.) та Тополівською сільською (Чорна Н.Д.) бібліотеками, заступник директора Новокаховської ЦБС по роботі з дітьми Карпенко В.І.


    А ще бібліотеку віршами вітали її любі читачі: Ткачук Володимир Омелянович, Колпакова Марія Іванівна, місцева поетеса Григоренко Світлана Дмитрівна, яка подарувала бібліотеці свою нову книжку.



    

    Фінальним акордом свята став виступ жіночого вокального ансамблю «Берегиня» Дніпрянського селищного клубу.


Немає коментарів:

Дописати коментар