пʼятницю, 3 травня 2019 р.

Поле пам’яті


У минуле – все далі і далі відходить війна,
Пам’ять тихо горта сторінки…
Обеліски… На них – імена, імена…
І роки, і зірки, і вінки…

Єдині нев’янучі вінки – це вінки нашої Пам’яті. Дторкнеться чиясь небайдужа душа до цих поетичних рядків і спалахне в ній полум’я Пам’яті. Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий Подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його Перемога над фашистами. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.


На вечір-спомин «Поле пам’яті» до міської бібліотеки №2 прийшли учні  10 класу ЗОШ №10. Про буремні роки, наслідки  та уроки війни розповідали бібліотекарі дорослого читального залу. З  відео-презентації «Правдиво про війну» старшокласники дізнались про основні битви Другої світової війни та злочини нацистських загарбників. Мільйони людей забрала війна …

День 9 травня став Днем Перемоги, великим святом всього людства. Зі святом усіх нас! Хай же цей день несе світлу радість на своїх крилах  — радість Перемоги! 

Немає коментарів:

Дописати коментар