четвер, 23 травня 2019 р.

"Дюймовочка" в бібліотечному королівстві

23 травня до центральної міської бібліотеки завітали вихованці дитячого садка «Дюймовочка» на бібліотечний урок «В королівстві бібліотеки». Всі вони вперше відкрили для себе двері у світ книжок!
Бібліотекар читального залу Ісакова Євгенія розповіла, що таке бібліотека, для чого вони існують, як ними користуватися. Також показала дошкільнятам  різноманітні книжки. Діти із захопленням та здивуванням слухали бібліотекаря.


Особливе враження на дітей справили книги неймовірного розміру. Найбільша книга читального залу «Національний атлас України» має розмір у ширину 33, у висоту 48 сантиметрів. Книга, що налічує найбільшу кількість сторінок – 1875 називається «Російсько-український словник». Сама мініатюрна книжечка «У. Шекспір Сонети» має розмір 7 на 10 сантиметрів.   



Далі малюки перейшли на абонемент, де розповідь продовжила Акулова В’ячеслава. Вона розповіла, що кожна книжечка має свою домівку на поличках стелажів. Наголосила, що бібліотека є рідною домівкою не лише книг, а й журналів, газет. Бібліотекар зачитала діткам вірші та показала цікаві для їх віку, книги.



Бібліотекарі заохотили малят до вивчення літер, щоб вони навчилися читати і змогли самостійно приходити до бібліотеки –  пізнавати світ за допомогою читання книг!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар