середу, 10 жовтня 2018 р.

«БІБЛІОТЕКО, ХРАМЕ МІЙ, ВИСОКОСТЕ»

9 жовтня в центральній міській бібліотеці відбулося свято «Бібліотеко, храме мій, високосте», присвячене 65-річчю центральної бібліотеки.


Ведучі свята – Петрова Людмила Миколаївна, директор централізованої бібліотечної системи (ЦБС) та Сидоренко Роза Юріївна, заступник директора ЦБС,  разом з учасниками свята вкотре зізнавалися бібліотеці в своїй любові.


Гостям  свята  спочатку демонстрували коротеньку слайд-презентацію про історію бібліотеки, на фоні фонограми пісні Ірини Білик «Пригадай, як було усе…». 



Потім презентували книгу про бібліотеку і бібліотекарів «Нова Каховка бібліотечна в обличчях», яка чекала свого видання 5 років і лише у вересні цього року вийшла з друку, завдяки не байдужим меценатам.


А потім гості свята разом з бібліотекарками - «акторами» здійснили «мандрівку» у майбутнє: у 2053 рік, на супутник Землі – Місяць, де побачили як центральна бібліотека готується до свого 100-річного ювілею разом з професором Ілоном Маском.


Повернувши учасників свята з Місяця на Землю», ведучі стверджували, що головні все ж таки в бібліотеці – це читачі. Тому для всіх звучали привітання від активних та обдарованих читачів бібліотеки різного віку: Альберта Боровика, Володимира Вітюніна, Дмитра Кириченка та Марії Єщенко. 


Всі вони місцеві поети, тому їхні привітання лунали у віршах, а потім Дмитро Кириченко завершив виступ читачів піснею про ювілей російського барда С.Трофимова.


Особливої уваги на святі заслужили бібліотечні працівники. Колектив центральної бібліотеки вийшов на сцену свята з піснею про сучасне та майбутнє бібліотеки. 



Потім ведучі свята, вони ж керівники бібліотеки, нагородили кожного працівника бібліотеки символічними медалями за творчі та особисті таланти та квітами. 



Квіти від керівництва центральної бібліотеки та музичний подарунок від музичної школи подарували і всім запрошеним на свято ветеранам центральної бібліотеки та бібліотекарям, які працювали в центральній бібліотеці в різні роки.



В другій частині свята центральну бібліотеку з ювілеєм вітали: Сироватка Володимир Миколайович, заступник міського голови, який вручив директору ЦБС грамоту від міського голови для колективу центральної бібліотеки та сертифікат на принтер; 


депутати міської ради Хоменко Сергій Вікторович та Афанасьєв Олександр Іванович з книгами, тортами та іншими подарунками; 


Житченко Лариса Миколаївна, голова громадської ради, з книгою О.П.Довженка «Земля»; 


керівники всіх закладів культури міста на чолі з начальником відділу культури і туризму Зарудною Наталією Сергієвною з чудовими віршованими побажаннями, книгами, квітами. 



В кінці свята центральну бібліотеку вітали віршами та піснями бібліотекарі-колеги з міських та сільських бібліотек.







Свято ведучі закінчили словами «Живи ще довго-довго, наша рідна бібліотеко!». І ми віримо, що вона буде жити вічно. Бо й гості свята з задоволенням залишали для бібліотеки на «Дереві побажань», виготовленому художником бібліотеки Маєвською В.М., головні побажання: побільше читачів, книжок, сучасних меблів, техніки тощо.
Закінчилося свято колективним фото на згадку на ганку центральної бібліотеки.




Немає коментарів:

Дописати коментар